Zien: Naomi Campbell deelt allereerste foto met dochter

En wát voor een foto!

Er zijn weinig meer glamourous manieren om je dochter aan de wereld voor te stellen dan via de cover van Vogue. Topmodel Naomi Campbell schittert in het modeblad samen met haar negen maanden oude kindje, van wie ze nooit eerder een foto deelde.

Grote verrassing

In mei vorig jaar verbaasde Naomi social media met het nieuws dat ze moeder was geworden, slechts enkele maanden nadat ze zonder zichtbare babybuik op de catwalk van New York Fashion Week was verschenen. Ze plaatste een bericht op Instagram waarop ze liet weten moeder te zijn geworden, werd drie maanden later een keer met een kinderwagen op straat gespot, maar hield de baby verder volledig verborgen voor de buitenwereld. Er gingen geruchten dat het meisje geadopteerd zou zijn, maar in een interview met de Britse Vogue laat het topmodel nu weten dat dat niet het geval is. “Ze is niet geadopteerd, het is mijn (biologische) kind”, aldus Naomi.

‘Mijn grootste geluk’

Behalve dat mensen dichtbij haar wel degelijk wisten dat ze van plan was moeder te worden, wil Naomi verder niks kwijt over de zwangerschap en geboorte van haar dochter. “De mensen die wisten dat ik moeder zou worden, zijn op één hand te tellen”, vertelt ze. “Ze is mijn grootste geluk, het beste wat ik ooit heb gedaan.”

Of er een vader in beeld is, is niet bekend. Wel zou het model op het moment geen relatie hebben. In 2017 liet ze aan ES Magazine weten: “Ik denk heel vaak aan het hebben van kinderen. Maar met de wetenschap van nu denk ik dat ik zelf kan beslissen wanneer ik het wil doen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Moeder & model

Hoe het met Naomi’s modellencarrière staat nu ze moeder is? Die staat op een lager pitje. “Ik vind het nog steeds leuk, maar het is zenuwslopend!” legt ze uit. “Ik ben 51 en loop met 18-jarigen op de catwalk. Het is geweldig om me op mijn leeftijd nog onder de jongeren te bevinden, maar ik moet zeggen, tijdens sommige shows heb ik zoiets van: ‘Kom op meiden, optillen die voeten! Waarom lopen jullie zo langzaam?’” Ook mist ze de modellenwereld van vroeger. “Ik heb het gevoel dat het in mijn tijd allemaal gezelliger was. We lachten en kregen echt de kans om onze persoonlijkheden te laten zien.”

Een verandering die Naomi wel goed doet, is dat er meer zwarte modellen en modellen van kleur zijn. “Er waren tijden dat ik shows mocht lopen, maar nooit geboekt werd voor campagnes. Dat deed pijn, heel veel pijn”, vertelt ze. “Maar ik moest ermee dealen en doorgaan. Het was geweldig geweest als ik toen de support van nu had, maar ik ben blij dat het er nu is. Ik voel me trots als ik de diversiteit van nu zie.”

Bron: Elegance, Vogue UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws