Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Love Islands Sunita en Mert over hun liefdesleven: 'We gaan als vrienden verder'

Ondanks dat ze hun foto's samen van social media verwijderden, is er geen sprake van kwaad bloed tussen Mert en Sunita.

Ze schitterden als een van de finalekoppels tijdens de ontknoping van Love Island, maar terug op Nederlandse bodem blijken Sunita en Mert toch geen relatiemateriaal voor elkaar te zijn. In gesprek met Grazia leggen de twee uit hoe het zit.

Daten in Nederland

Ze hielden er dan geen relatie aan over, maar zowel Sunita als Mert kijken met warme gevoelens terug op hun tijd op Love Island. "Het was heel gezellig en ik heb er zoveel leuke en mooie momenten meegemaakt", blikt Sunita terug. Ook Mert kan zich vinden in die woorden. "Ik kijk er ook met een goed gevoel op terug."

De twee stonden natuurlijk samen in de finale en de chemie tussen Sunita en Mert viel niet te ontkennen. Er was zelfs sprake van wat kriebels, maar Mert – die natuurlijk al eens eerder meedeed – bleef daar wel nuchter onder. Net als Sunita wilde hij graag in Nederland verder kijken of die gevoelens zich verder zouden ontwikkelen. "In de villa gaf ik al aan Sunita aan dat ik in Nederland samen wilde uitzoeken of het wat kon worden. In het echte leven kunnen dingen heel anders lopen. Tijdens Love Island ga je erg in elkaar op, ook als je ziet hoe dat bij andere koppels gaat. Op Love Island word je echt in een bepaalde set-up gezet. Daarom zeiden we tegen elkaar: we gaan in Nederland met elkaar daten en dan zien we wel wat ervan komt."

Geen relatie

Op Hollandse bodem zetten ze hun date-avontuur voort, maar uit het daten is geen relatie voortgekomen. "We hebben elkaar veel gesproken toen we terugkwamen en zijn samen dingen gaan doen, maar op een gegeven moment merkten we dat we niet bij elkaar pasten", vertelt Sunita. "We hebben het heel leuk gehad, dat wel, maar we kwamen erachter dat het gewoon niet werkte."

Al betekende het heus niet dat ze elkaar niet leuk vonden. "Ik had wel wat gevoelens voor Sunita gekregen, iets wat ik niet had verwacht", vertelt Mert. "Maar als je drie weken op elkaars lip zit, dan moet je vanbinnen wel iets voelen. Dan moet je wel een beetje verliefd zijn, maar dat gevoel kregen we allebei niet." Sunita is het daarmee eens. "Dat merkte ik vooral toen we terugkwamen. Je hecht je wel aan elkaar, maar als je merkt dat het relatiewijs niet is wat je zoekt, dan is het ook niet handig om door te gaan."

Als vrienden verder

Pas enkele dagen geleden hakten Sunita en Mert de knoop door om niet meer verder te daten. Ze besloten dan ook om hun gezamenlijke foto's van Instagram te verwijderen. En voor de geruchtenmolen weer overuren draait, benadrukken de twee dat ze het enkel deden om verwarring te voorkomen. "We zijn niet meer samen, het is raar om die foto's dan wel te hebben, stelt Mert. Sunita is het daarmee eens. "De knoop is doorgehakt. We hebben geen relatie gehad, maar mensen zien ons wel als stel. Het leek ons daarom handiger om die foto's te verwijderen."

Van een ruzie tussen de twee is dus geen sprake, sterker nog, ze hopen als vrienden verder te gaan. "We hebben het heel leuk gehad en hebben er vrede mee dat we erachter zijn gekomen dat we niet bij elkaar passen", vertelt Mert. "We kunnen daarom als vrienden verder. Als je verliefd bent, is dat lastiger. Je hebt dan pijn en het is moeilijk om elkaar los te laten. Omdat we geen relatie hebben gehad, kunnen we als vrienden verder gaan. Dat vind ik heel fijn. Sunita is een lieve en leuke meid." Sunita kan zich daar alleen maar bij aansluiten: "Andersom vind ik dat ook van Mert!"

Beeld: RTL, Love Island