Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tikkie komt met nieuwe handige functie voor vriendengroepen

Maak kennis met 'Groepie'.

Day 3 - Street Style Copenhagen Fashion Week

Tikkie, wie kent het niet? Dankzij de app hoef je nooit meer de rekening midden in een bomvolle kroeg te splitten. Jij stuurt je vrienden eenmaal thuis gewoon snel een Tikkie. Maarre, met een grote vriendengroep kan dat soms best lastig zijn, omdat je dan moet uitrekenen wat iedereen heeft uitgegeven. Daar heeft Tikkie nu iets op bedacht!

Groepsfunctie

Misschien ken je de app WieBetaaltWat al wel. Hiermee kun je met je vriendengroep gemakkelijk uitzoeken wie wat heeft betaald en wie de ander nog iets moet terugbetalen. De nieuwe functie van Tikkie – genaamd Groepie – werkt in principe hetzelfde.

Heb jij de rekening bij een restaurant betaald? Dan kun je doormiddel van Groepie in de Tikkie-app gemakkelijk berekenen per persoon wie wat moet betalen. De app doet al het rekenwerk voor je, dus zo dat scheelt je een hoop gedoe.

Handig

“Tikkie wordt vaak gebruikt om de kosten te verrekenen die een persoon voorschiet. Met Groepie is het nu ook mogelijk om gezamenlijk kosten bij te houden en te verrekenen: een superhandige functionaliteit waaraan veel gebruikers behoefte hadden”, vertelt Rogier Brinker van Tikkie. “Dit blijkt ook uit eigen data van Tikkie. Steeds vaker verschijnen omschrijvingen van groepsuitgaven als ‘weekendje weg’, ‘babyshower’ of ‘huisboodschappen’. Die kosten kunnen vanaf nu handig in Groepie worden verrekend.”

Groepie is daarnaast niet alleen handig voor uitjes, maar ook voor lange termijn-uitgaven, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van het huishouden in een woning met meerdere huisgenoten. Zo kan iedereen bijdragen aan de pot en blijven de kosten eerlijk verdeeld. "Nu voegen we een nieuwe, slimme toepassing toe aan de app, waarmee je in een groep gedeelde kosten eenvoudig kunt verrekenen, zonder dat je hiervoor extra middelen nodig hebt. Schakelen tussen verschillende apps of tools voor kostenverrekening is niet nodig; verrekenen gaat heel eenvoudig met een Tikkie. Wat een feestje is (of was), moet een feestje blijven", aldus Rogier Brinker. Handig!

Bron: ABN Amro | Beeld: Brunopress

Lifestyle
  • Street style during Copenhagen Fashion Week in Copenhagen, Denmark / 11082022 Lucia Sabatelli / Action Press