Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze emotioneel over dochtertje: 'Vind het best wel moeilijk'

Ze zal haar dochter lang moeten missen.

In juli 2018 kregen vlogster Monica Geuze en voetballer Lars Veldwijk samen dochtertje Zara-Lizzy. Ongeveer een jaar later maakten Monica en Lars bekend dat ze niet meer bij elkaar waren. Sindsdien delen ze de zorg voor Zara-Lizzy, wat Monica af en toe behoorlijk zwaar valt.

Behoorlijk ver uit elkaar

Monica woont met haar nieuwe vriend Robbert Kroese en de vierjarige Zara-Lizzy in Amsterdam. Lars kreeg twee jaar geleden een contract aangeboden in Zuid-Korea en is daarnaartoe verhuisd. Het zorgt voor een lastige constructie, want hij kan Zara-Lizzy en zijn zoontje Mason (uit een eerdere relatie met Kelly Loef) niet zo vaak meer zien.

Toch hebben Lars en Zara-Lizzy nu de nodige quality time, want de kleine meid is voor drie weken naar Zuid-Korea. Het valt Monica enorm zwaar, vertelt ze in haar nieuwste vlog. "Het staat al best wel eventjes gepland, dus ik weet ook gewoon dat het gebeurt. Het is goed besproken en in goed overleg gegaan uiteraard", aldus Monica. "Geloof me, als het alleen aan mij zou liggen, zou ik zegen: nee, never in mijn leven."

Wederzijds gemis

De afgelopen paar jaar was het vanwege corona extra lastig voor Lars en Zara-Lizzy om elkaar te kunnen zien. Lars kon maar heel af en toe naar Nederland komen. "Hij mist Zara-Lizzy natuurlijk enorm en zij hem ook heel erg", zegt Monica in haar vlog. "Het is natuurlijk sowieso lastig als je uit elkaar gaat en je moet je kind opeens delen. Ik heb daar niet zo heel veel mee te maken gehad, omdat hij daar woont en wij hier. Dus ik vind het best wel moeilijk dat ze die kant op gaat."

De kleine meid zal de lange reis niet all by herself maken, want Lars' moeder gaat mee. Dat stemt haar gerust, maar toch moet ze nog wennen aan het idee. "Ik weet dat ik niet aan dingen moet denken die het worst case scenario zijn, maar dat ga je wel doen. Ik gun het haar echt enorm en hem ook, maar ik vind het wel lastig."

Bron: Weekend, YouTube Monica Geuze | Beeld: BrunoPress