Dave Roelvink over spiritualiteit: ‘Het geeft me een hele hoop rust. Houvast’

'Ik vind dit echt een supermoeilijk en spannend moment, maar ook ontzettend nodig om een stap naar voren te doen.'

Lees ook

Dave Roelvink biechtte eerder via Instagram al op dat hij kampte met verslavingen. In gesprek met Robbert Rodenburg vertelt hij openhartig over zijn worsteling met drank en drugs én vertelt hij dat hij eigenlijk heel spiritueel is. Dave: “Ik vind dit echt een super moeilijk en spannend moment, maar ook ontzettend nodig om een stap naar voren te doen.”

Moeilijke periode

De mediapersoonlijkheid sprak in de video vrijuit over zijn wilde periode en het feit dat hij zich, mede door de drank en drugs, lange tijd erg ongelukkig heeft gevoeld. “Ik ben erg ver van mezelf verwijderd geweest”, aldus Dave. “En heb de mensen om me heen pijn gedaan en verkeerde keuzes gemaakt.”

Maar inmiddels gaat het stukken beter met de 28-jarige zoon van living legend Dries. Dat heeft natuurlijk te maken met het clean zijn, maar zeker ook met spiritualiteit, als we hem mogen geloven. “Het geeft me een hele hoop rust. Houvast”, legt hij uit. Hoe dat er precies uitziet? Lessen volgen en lekker intiem zijn met bomen, zo blijkt uit het gesprek met Rodenburg.

Boomknuffelen

Roelvink: “Dit vind ik moeilijk om over te praten. (…) Ik ga weleens naar buiten en dan loop ik door het park. Ik had een beetje een gestreste dag. En dan zet ik even mijn hand tegen een boom. Daar word ik helemaal rustig van.” Dat vertelt Dave overigens niet helemaal zonder schaamrood op z’n kaken. “Als je mij dit drie jaar geleden had verteld, dan had ik gedacht: gap, die is gek. Die moet je uit je buurt houden”, geeft hij toe.

Het boomknuffelen doet hij dan ook vrij stiekem. Dave: “Ik doe alsof ik sta uit te hijgen. Maar eigenlijk wil ik gewoon een beetje negatieve energie afvoeren.” Aha!

Bron: Panorama | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook