Temptations Annebel over negatieve reacties: ‘Waarom zou je zoiets posten?’

'Laat iemand gewoon in zijn of haar waarde.'

Lees ook

Hoewel Temptations Annebel en René via social media vooral veel positieve reacties kregen op hun deelname, kreeg Annebel ook een aantal negatieve reacties over haar uiterlijk voor haar kiezen. Iets wat haar niet in de koude kleren ging zitten, zo vertelt ze aan Grazia als we met haar en René bellen. 

Vooroordelen

Hoewel Annebel en René toch wel de fan favourites waren van de kijkers, dacht René eerst even dat dat voor hen anders zou lopen. “Voordat Temptation echt begon, en alleen nog maar de foto’s van de deelnemers waren gedeeld, hadden mensen al vooroordelen over ons. Op basis van de foto’s dachten mensen dat ik vreemd zou gaan”, deelt René. 

“We dachten van tevoren wel dat we veel haatreacties zouden krijgen vanwege ons uiterlijk, want dat is wat meer uitgesproken”, geeft Annebel toe. “Vlak voordat Temptation begon, had ik mijn lippen opgespoten. Die waren veel te dik, en door die warmte werden ze nog dikker. En die wimpers… dat kon echt niet als ik dat nu terugzie”, stelt Annebel. “Daar kreeg ik heel veel reacties op.” 

Negatieve reacties

“In het begin was dat wel even wennen”, geeft Annebel toe. “Er kwamen best veel (nare, red.) reacties binnen. Ik ben zelf helemaal niet zo dat ik zulke berichten onder foto’s van mensen ga plaatsen. Dan denk ik: laat iemand gewoon lekker in zijn of haar waarde. Waarom zou je zoiets posten? Dat deed me in het begin wel wat; ik ben ook maar een mens en geen robot. Maar later dacht ik: ik moet helemaal niet met negatieve reacties bezig zijn, en nu kijk ik er niet meer naar.” 

“Op een gegeven moment heb ik mijn lipfillers laten oplossen, en daar kreeg ik dan weer veel leuke reacties op. Op zich hoef ik die mening van anderen niet, maar het is toch leuk als mensen positief over je denken.”

Positieve berichten 

Annebel vervolgt dat ze vooral aan het begin van haar deelname weleens te maken kreeg met negatieve reacties, maar dat ze inmiddels eigenlijk alleen maar positieve berichten ontvangt. “Wij (Rene en Annebel, red.) merken dat mensen ons nu vooral enorm waarderen, omdat we altijd zo eerlijk zijn”, deelt Annebel. “We ontvangen nu eigenlijk alleen maar positieve reacties”, vult René aan. “En dat doet ons echt wel goed hoor”, vertelt Annebel. 

Spotlights

Dat de twee door hun deelname opeens volop in de spotlights staan, vinden ze gelukkig heel leuk. “Ik vind het echt geweldig”, reageert René enthousiast. “Mensen willen met je op de foto of even een praatje maken. Van al die positieve vibes krijg ik echt energie. Ik hoef op een festival zeg maar niks meer te gebruiken, want alle mensen geven me al positieve vibes. Dat is echt heel leuk”, lacht René. “Ik vind het nog steeds zo gek dat mensen met me op de foto willen. Ik denk dan: ik heb alleen maar meegedaan aan een programma. Waarom vinden jullie dat zo leuk? Maar ik vind het ook heel leuk dat mensen even een praatje komen maken, want ze zeggen dan eigenlijk altijd lieve dingen.” Awh! 

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws

Zie ook