Powervrouw: dít is hoeveel geld Dua Lipa verdient

Ka-Ching!

Lees ook

Met hits als Levitating en Don't Start Now scoorde ze de ene na andere hit: Dua Lipa is inmiddels niet meer weg te denken uit de wereldwijde hitlijsten. Maar wat leveren al die hits en uitverkochte concerten de zangeres eigenlijk op?

Carrière

Dat succes is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. Dua Lipa begon haar carrière met cover op YouTube en een modellencontract. Haar agency zag al snel dat de zangeres meer talent had en regelde dat ze mocht zingen in een reclame voor X factor. Na tientallen covers en deze reclame, kwam Dua in beeld bij de muziekindustrie. Niet veel later tekende ze een platencontract, had ze een manager en producer, and the rest is history!

In 2017 brak de zangeres echt door bij het grote publiek, met haar album 'Dua Lipa'. Vanaf dat moment scoort ze hit na hit en is ze niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Van One Kiss tot Physical en Cold Heart, iedereen kan haar nummers meezingen. Maar hoeveel geld leveren al die hits, goed verkochte albums en uitverkochte concerten eigenlijk op?

Vermogen

Het vermogen van Dua Lipa wordt inmiddels geschat op zo'n 14 miljoen euro. Een behoorlijk bedrag, dat alleen maar zal stijgen. Hoeveel de zangeres precies per jaar verdient, dat hangt af van verschillende factoren. Hoeveel muziek ze verkoopt en welke deals ze tekent hebben hier invloed op.

Muziek is echter niet de enige inkomstenbron voor Dua. Ze werkt ook regelmatig samen met modemerken zoals Versace en Yves Saint Laurent, wat een fijn extraatje oplevert. Naar schatting kan de zangeres jaarlijks 1 miljoen euro op haar rekening bijschrijven. Ka-ching!

Dua Lipa bij The Fashion Awards 2021 (Beeld: Brunopress)

Dit soort bedragen zijn natuurlijk enorm en voor de meeste mensen een ver-van-mijn-bed-show. Laten we het daarom eens iets overzichtelijker maken, door te kijken wat de superster precies per maand, dag of zelfs seconde verdient. Dan zien we namelijk al snel dat Dua per dag meer verdient dan sommige mensen in een maand. Hierbij gaan we ervan uit dat ze inderdaad een 1 miljoen euro per jaar verdient. In dat geval verdient Dua Lipa:

  • 83.333 euro per maand
  • 2.740 euro per dag
  • 114 euro per uur
  • 1,90 euro per minuut
  • 3 cent per seconde

Bron: NSMBL, Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook