Good to know: waarom je ene wenkbrauw altijd beter lukt dan de ander

Hier komt het dus door!

Lees ook

Of je nou naar de schoonheidsspecialiste gaat of niet: af en toe moeten je wenkbrauwen even worden bijgewerkt. En met een poedertje hier en een potloodje daar, zijn je brows weer in topstaat. Of in elk geval: één ervan. Hoe kan het toch dat je altijd één wenkbrauw hebt die beter uit de verf komt dan de ander?

Favoriete wenkbrauw

Een korte navraag op de redactie van Grazia leert al snel: bijna iedereen heeft duidelijk één favoriete wenkbrauw. De wenkbrauw die gewoon altijd nét iets beter lukt, die beter je gezicht framet, of die gewoon net iets voller is dan de ander. Expert Tonya Crooks legt aan de Britse Grazia uit hoe dat toch altijd kan. En dat blijkt dus een heel bijzondere reden te hebben!

Plukken

Allereerst kan het natuurlijk zijn dat je in je jonge jaren flink hebt geplukt aan je wenkbrauwen. Tja: als flinterdunne ‘wenkies’ helemaal hip zijn, dan is dat wat je doet. Maar goed, als die haartjes dan niet gelijk terug groeien, kan dat wat verschil opleveren in je wenkbrauwen. Zo heb je opeens één geweldige, welgevormde wenkbrauw, en eentje die wel wat hulp van een wenkbrauwpotlood kan gebruiken.

Spieren

Maar Tonya Crooks legt uit dat er ook een heel andere reden is dat je wenkbrauwen nu eenmaal wat van elkaar verschillen. Het kan namelijk ook liggen aan de spieren ónder je wenkbrauwen. Niet alle spieren in je gezicht zijn helemaal symmetrisch. Dat komt bijvoorbeeld doordat we onze spieren nu eenmaal niet symmetrisch gebruiken voor onze gezichtsuitdrukkingen. Ook de kant van je gezicht waar je op slaapt kan al van invloed zijn op de ontwikkeling van die spieren. En hierdoor lijkt het dus alsof je ene wenkbrauw net ‘hoger’ of ‘anders’ op je gezicht zit. Weer wat geleerd!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Grazia UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook