Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Johnny Depp plaatst eerste TikTok en natuurlijk is Amber Heard niet blij

Amber is absoluut niet blij met het TikTok-debuut van haar ex-man.

Sinds gisteren zit niemand minder dan Johnny Depp op TikTok. Binnen no time kreeg de acteur al 7,5 miljoen volgers. Enne, dat viert hij natuurlijk met zijn allereerste video, waarin hij zijn fans bedankt. Johnny's ex-vrouw Amber Heard is echter niet zo blij met zijn TikTok-debuut.

Johnny vs. Amber

Heb je de afgelopen weken door TikTok gescrold, dan heb je vast het een en ander meegekregen van de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Zo niet? Dan hier een héél korte recap: Johnny had zijn ex-vrouw Amber aangeklaagd voor smaad vanwege een artikel dat zij had geschreven in The Washington Post over haar ervaringen met huiselijk geweld. Hierin noemde ze de acteur niet bij naam, maar het was volgens Johnny overduidelijk dat het over hem ging. Op haar beurt beschuldigde Amber haar ex-partner van stelselmatige mishandeling en smaad.

Uiteindelijk gaf de jury Johnny grotendeels gelijk, met als gevolg dat Amber Heard hem 15 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen. De rechter verlaagde dit bedrag naar 10 miljoen dollar. Ook Amber kreeg deels gelijk van de jury. Zij kreeg een schadevergoeding van 2 miljoen toegekend, die Johnny op zijn beurt aan haar moet betalen.

TikTok-debuut

De rechtszaak tussen Johnny en Amber was de afgelopen weken een regelrechte hit op TikTok. Dagelijks keken miljoenen mensen mee met de beelden die live vanuit de rechtbank werden gedeeld. Enne, het was wel duidelijk wie de absolute favoriet was. Dat was namelijk Johnny, die op veel steun kon rekenen van de kijkers. Zijn eigen debuut op TikTok kon dan ook niet lang uitblijven. Dinsdag was het zover en lanceerde hij zijn eigen kanaal op het medium. Enkele uren later trakteerde de acteur zijn fans gelijk op zijn allereerste video – waarin hij zijn volgers bedankte voor hun support.

In de eerste TikTok-video van Johnny zien we een compilatie van alle steunbetuigingen die de acteur de afgelopen weken én jaren heeft ontvangen. "Aan al mijn meest gekoesterde, loyale en standvastige supporters", begint hij zijn verhaal bij de video. "We zijn overal geweest samen, hebben alles samen gezien. We bewandelden hetzelfde pad. We hebben het juiste gedaan samen, omdat jullie hierom gaven. En nu zullen we samen vooruitgaan. Jullie zijn, zoals altijd, mijn werkgevers en ik weet geen andere manier om jullie te bedanken dan gewoon dankjewel te zeggen. Dus, dankjewel. Mijn liefde en respect, JD."

https://www.tiktok.com/@johnnydepp/video/7106513020917992710?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Reactie Amber

Inmiddels is Johnny's TikTok-video al meer dan dertien miljoen (!) keer bekeken. Het is dan ook niet zo gek dat zijn ex-vrouw Amber het filmpje ook heeft gezien. Enne, ze was er op z'n zachtst gezegd niet blij mee. "Terwijl Johnny Depp verklaart dat hij vooruitkijkt, is dit een stap terug voor vrouwenrechten", laat een woordvoerder van Amber weten in een statement. "De boodschap die het vonnis geeft aan slachtoffers van huiselijk geweld is: wees bang om tegen iemand in te gaan en je uit te spreken." Johnny heeft nog niet gereageerd op de reactie van zijn ex-vrouw.

Bron: TikTok @johnnydepp, HLN, ELLE | Beeld: BrunoPress