Johnny Depp en Amber Heard reageren op uitspraak in rechtszaak

'De jury heeft me mijn leven teruggegeven'

Een paar weken lang kon de hele wereld meekijken met een dramatische rechtszaak tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard. Hun rocky relatie kwam zo behoorlijk in de spotlights te staan, met een flink mediacircus er omheen. Gisteravond kwam de jury – na een jarenlang slepende zaak en aanklachten over en weer – eindelijk met een oordeel. Johnny en Amber hebben inmiddels beiden gereageerd op de uitspraak.

What happened?

Mocht je het gemist hebben: de afgelopen weken zaten Johnny Depp en Amber Heard volop in de rechtbank. De twee trouwden in 2015, maar scheidden weer van elkaar in 2016. In 2018 schreef Amber vervolgens een opiniestuk in The Washington Post waarin zij naar voren kwam als slachtoffer van huiselijk geweld. Ze noemde Johnny hier niet bij naam, maar volgens Depp was het duidelijk dat hij bedoeld werd. Het verhaal deed dan ook behoorlijk wat damage aan zijn carrière.

En zo kwam er dus een rechtszaak: Johnny klaagde Amber aan voor $50 miljoen wegens laster. Amber reageerde hierop met haar eigen zaak, en klaagde haar ex aan voor 100 miljoen dollar. En zo kwam het dus dat de twee topacteurs de afgelopen weken opeens een hoofdrol hadden in de rechtbank.

Uitspraak

Gisteravond kwam de jury tot een uitspraak: Johnny Depp werd in alle drie de klachten richting Amber Heard in het gelijk gesteld. De rechter achtte het voldoende bewezen dat er sprake is geweest van smaad. Op alle punten kreeg Depp gelijk, en in totaal moest Heard hem daarom $15 miljoen betalen.

Toch kwam Johnny Depp er zelf ook niet onder kleerscheuren uit: de jury vond namelijk ook dat hij zich via zijn voormalig advocaat schuldig had gemaakt aan defamation. Hierom moet hij Amber Heard $2 miljoen betalen.

Reactie Johnny

Al snel na de uitspraak reageerde Johnny Depp, die voor het slotstuk van de rechtszaak niet in de court room aanwezig was, via zijn Instagram. “Zes jaar geleden veranderden mijn leven, het leven van mijn kinderen, het leven van de mensen die jarenlang in mij geloofden en mij steunden voor eeuwig”, begint hij zijn bericht. “Valse, erg serieuze en criminele beschuldigingen werden aan mij gericht via de media, en dit triggerde een eindeloze storm van hateful content, hoewel er nooit een aanklacht tegen me is ingediend.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

“En zes jaar later heeft de jury me mijn leven teruggegeven. Ik ben truly humbled”, schrijft de acteur verder. Ook laat hij nog weten dat zijn doel altijd is geweest om ‘de waarheid te onthullen, ongeacht de uitkomst.’ Ten slotte blikt de acteur vooruit: “Het beste moet nog komen, en een nieuw hoofdstuk is eindelijk begonnen.”

Reactie Amber

Ook Amber heeft via haar Instagram een statement naar buiten gebracht. Zij kijkt met minder positieve gevoelens terug op de zaak, en schrijft: “De teleurstelling die ik vandaag voel is beyond words.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Amber stelt: “Ik ben nog meer teleurgesteld in wat deze uitspraak betekent voor andere vrouwen. Het is een setback. Het zet de klok terug naar een tijd waar een vrouw die zich uitsprak publiek geshamed en vernederd kon worden. Het doet afbreuk aan het idee dat geweld tegen vrouwen serieus genomen moet worden.”

Wat beide acteurs in de toekomst staat te wachten? Dat valt nog te bezien. Hoewel de rechtszaak nu is afgelopen, blijft dit verhaal hen natuurlijk beiden nog lang achtervolgen.

Bron: CNN, Veronica Superguide | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws