Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo kun je parfum blijkbaar het beste aanbrengen

Deze tip zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk van de geur kunt genieten.

Een goed parfum kost vaak a whole lotta money. Niet gek dus dat we er dan ook zo lang mogelijk van willen genieten. We zitten er niet op te wachten dat ons geurtje na de lunch al helemaal verdwenen is. Wat blijkt? Als je parfum op een bepaalde manier aanbrengt, blijft de geur een stuk langer hangen. Parfumgoeroe Mona Kattan vertelt er meer over.

Hydration is key

We willen allemaal zoveel mogelijk uit onze fles eau de toilette of eau de parfum halen. Om te voorkomen dat de geur snel vervliegt, is het dus belangrijk dat je de geur op de juiste manier aanbrengt. “De beste manier om parfum aan te brengen, is door ervoor te zorgen dat je het op een gehydrateerde huid aanbrengt. Hoe beter gehydrateerd je huid is, hoe langer de geur blijft hangen. De geur trekt beter in een gehydrateerde huid, dan in een droge huid”, vertelt Mona Kattan aan Marie Claire. Mona is de founder van parfumlijn KAYALI en heeft thuis een parfumgarderobe met honderden geuren. Dus als iemand vloeiend perfume language spreekt, is zij het wel.

Zelf gebruikt Mona de handcrème van haar eigen label om haar huid gehydrateerd te houden. “Het is een goede basis om aan te brengen voordat je een geur aanbrengt. En ik spray altijd op mijn kleding en in mijn haar, omdat de geur daardoor veel langer blijft hangen dan alleen op je huid.”

No go

Een gehydrateerde huid is dus belangrijk. Waar je parfum vervolgens aanbrengt, is aan jou. Zelf kiest Mona ervoor om haar parfum aan te brengen op plekken waar ze veel zweet én ze brengt de geur aan op haar kleding. “Ik heb het gevoel dat de geur zich verspreidt zodra je warm wordt.” Daarnaast zijn er ook plekken waar je parfum toch maar beter niet kunt aanbrengen. “De enige plekken waar je het niet moet aanbrengen is op je gezicht en op je private parts. Parfum heeft zo veel ingrediënten, waaronder alcohol, en daar kan je huid vervelend op reageren. Ik breng het daarom niet aan op gebieden die gevoelig zijn.” Good to know!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock