Good to know: dit is het bestverkochte parfum ter wereld

Deze onverwachte geur gaat het vaakst over de toonbank.

Smaken verschillen: het blijft een statement dat ook voor geuren helemaal opgaat. Hoewel veel mensen hun eigen signature scent hebben, lijkt er toch één parfum te zijn dat bij bijna iedereen in de smaak valt. Heb jij ‘m ook op je kaptafel staan?

Onverwachtse favoriet

Je zou misschien denken dat een parfum als Chanel No. 5, Paco Rabanne of misschien Marc Jacobs Daisy het bestverkochte parfum van de wereld is, maar niets blijkt minder waar. De eau de toilette die worldwide het vaakst over de toonbank gaat, is best een onverwachte! Het is deze keer namelijk een mannengeur die boven aan de bestsellerlijsten staat. Een flesje van Dior’s Sauvage werd in 2021 iedere drie seconden (!) verkocht.

Altijd een goed cadeau

Mocht je nog een cadeau zoeken voor wie dan ook, dan zit je met Dior Sauvage helemaal goed. “Sauvage is een creatie geïnspireerd door wijde open vlaktes. Een ozonblauwe lucht boven een rotsachtig landschap, witgloeiend onder de woestijnzon. De sterk aanwezige noot van citrus in Sauvage Eau de Toilette wordt krachtig ondersteund door de nobele amberachtige toets van ambroxan, harsachtig elemi en hout dat het geheel bij elkaar brengt”, zo luidt de beschrijving van de eau de toilette.

Top 5 vrouwengeuren

Hoe geliefd Dior Sauvage ook is, parfum blijft natuurlijk erg persoonlijk. Zijn typische vrouwengeuren toch meer jouw cup of tea? Laat je dan eens inspireren door de populairste vrouwenparfums aller tijden. Daarin vind je wél een hoop usual suspects, zoals Miss Dior van Dior en Black Opium van Yves Saint Laurent. Met stip op nummer 1 staat Coco Mademoiselle van Chanel. Volgens de omschrijving belichaamt deze geur de vrije, onweerstaanbare vrouw. Geen wonder dus dat-ie zo goed scoort!

Bron: Beau Monde | Beeld: Pexels

Laatste nieuws