Kim Feenstra over opvoeding zoontje: ‘Het is echt niet altijd makkelijk’

'Veel ouders zullen me begrijpen', deelt Kim.

Kim Feenstra is nog altijd in de wolken van zoontje Brooklyn. Het kleine ventje is inmiddels al anderhalf jaar oud en dat kan Kim aan alles merken. Op Instagram vertelt ze openhartig over de opvoeding van Brooklyn.

Opvoeding

Dat Kim dol is op haar gezinnetje blijkt wel uit de kiekjes die ze regelmatig deelt op Instagram. Afgelopen oktober werd de eerste verjaardag van Brooklyn nog groots gevierd en werd het kleine ventje geprezen om hoe lief en schattig hij wel niet is. Dat doet Kim nu uiteraard nog steeds, al noemt ze ook de nadelen aan het opvoeden van Brooklyn.

2 is nee

Brooklyn begint nu namelijk al een beetje eigenwijs te worden. En dat terwijl hij nog niet eens twee jaar is. “Ik dacht altijd dat bij de leeftijd van 2 jaar het woord nee hoorde. Want, zo heb ik me laten vertellen: 2 is nee”, begint Kim haar post. “Nou lieve mensen, Brooklyn is 1,5. En als we voor elke keer dat hij nee zegt een zonnige dag zouden krijgen was Nederland een tropisch oord.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im)

Eigenwijs

Kleine Brook zou alles wat zijn moeder tegen hem zegt antwoorden met ‘nee’. “Luier verschonen? Nee! En het liefst ook gewoon niet aan.” Ook haren wassen en tanden poetsen ziet Brooklyn niet zitten. “Een tijdje terug was het allemaal nog oké, maar nu wil hij alleen maar met zijn tandenborstel spelen en VOORAL niet in zijn mond.”

Ook bij het aankleden en zijn gezichtje schoonmaken spartelt het kleine mannetje tegen. “Ik voel me op zulke momenten echt een rot moeder. Terwijl dat gore stukje snot toch echt uit zijn neus moet”, gaat Kim verder. “Natuurlijk doe ik alles spelenderwijs met afleidingsmanoeuvres om zo te kunnen doen wat ik moet doen. En soms, heel soms verhef ik mijn stem. Maar of dat indruk maakt? Hij lacht er gewoon om. Dan kijk ik maar gauw weg zodat hij niet ziet dat ik er ook om moet lachen.”

Geduld

Kim vertelt dat haar geduld af en toe flink op de proef wordt gesteld. “En toch vind ik 1,5 een super leuke leeftijd. Het ontdekken, uitdagen, alles na willen doen, het proberen te praten, grapjes uithalen, boos worden als iets niet lukt en elke dag weer een stukje groter worden.” Wel geeft haar dit soms mixed feelings. “Veel ouders zullen me begrijpen. Het is echt niet altijd makkelijk. Vaak pittig en een uitdaging. Vermoeiend, gedoe en een rotzooi. Maar behalve dit krijg je er echt veel voor terug. Onvoorwaardelijke liefde en de aller aller liefste kusjes van de wereld. Kan ik nog een keertje tekenen?”, aldus Kim bij het bericht.

Bron: Shownieuws | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws