Dit is waarom we de Miu Miu x New Balance collab nu meteen willen shoppen

Wij vertellen je alle ins and outs over deze collab.

New Balance kennen we natuurlijk allemaal. Maar ken je de 574 ook? Dit model is razend populair. De 574 werd in de jaren 80 voor het eerst geïntroduceerd. Het ging toen om een ontwerpexperiment waarin het beste van een weg- en trailrunner werd gecombineerd tot een echte ‘go-anywhere‘-schoen. En onlangs werd deze schoen in een nieuw jasje gestoken. Wij vertellen je wat je wilt weten over de Miu Miu x New Balance collab. 

Worn by Anyone

De New Balance 574 is een van de meest herkenbare sneakers in de industrie en vandaag de dag is het een van de bestverkochte silhouetten van het merk. Niet zo gek dat de slogan dan ook luidt: “Worn by Anyone.” 

“Toen we de 990-campagne deden met de tekst ‘Worn by supermodels in London and dads in Ohio’, was dat grappig maar ook waar,” vertelt New Balance marketing director EMEA Tom Henshaw aan British Vogue in het voorjaar van 2019. Het was een eerlijke weerspiegeling van de brede kerk die de klantenkring van het merk is geworden. 

Enorme groei

Twee decennia geleden stond New Balance dus misschien niet bovenaan de lijst van merken waarvan je de nieuwste sneakers kon kopen. Dat is nu wel anders. Het in Boston gevestigde label is uitgegroeid tot een van de meest gehypete namen in de sneakerwereld, grotendeels dankzij zijn weloverwogen lijst van collab-partners, waaronder Levi’sCasablancaAimé Leon DoreAriesRonnie Fieg en Toddy Snyder. Zelfs Stone Island, dat zeer kieskeurig is wat zijn partnerships betreft, brengt afgelopen jaar een samenwerkings-collectie met New Balance. 

De meest recente samenwerkings-collectie van New Balance is de onlangs gelanceerde Miu Miu x New Balance collab. Miuccia Prada een nieuwe interpretatie aan de New Balance 574 sneaker uit 1980 in een unieke samenwerking met het iconische merk.

Modellen

Het klassieke 574-model, dat voor het eerst werd getoond tijdens de Spring/Summer 2022 show van de ontwerper afgelopen oktober in het Palais d’Iéna in Parijs. De sneakers zijn opnieuw ontworpen in drie frisse kleurstellingen; wit, kaki en blauw denim, en afgewerkt met onafgewerkte boorden en het Italiaanse modehuis’ zegel van goedkeuring, in de vorm van een leren Miu Miu front label.

Naast alle succesvolle samenwerkingen is het merk ook vaak te spotten in de streetstyle looks van welbekende celebrities. Eerder deze week droeg Chris Pine een paar New Balance Made In USA 990’s terwijl hij in Los Angeles was. Hij is daarmee niet de enige beroemde fan van het in Boston gevestigde merk. Timothée Chalamet draagt zelden schoenen van een ander merk en geeft de voorkeur aan duifgrijze 997’s en door Jaden Smith ontworpen NB Vision Racers. YSL-frontvrouw Zoë Kravitz is ook een fan van de 990-silhouetten van het merk, net als Kanye West, terwijl Rihanna talloze keren in de 574 is gezien.

Laatste nieuws