Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Expeditie Robinson-presentator Dennis Weening doet boekje open over Mars-verhaal

'Ik weet wie het was', stelt de presentator.

Het was Britt Dekker die het omstreden Mars-verhaal de wereld in bracht. Volgens de presentatrice was er namelijk in één van de seizoenen van Expeditie Robinson een BN'er die in ruil voor een Mars een man oraal bevredigde. Dit verhaal ging in no time heel het internet over, maar volgens presentator Dennis Weening klopt de informatie helemaal niet.

Presentator Expeditie Robinson

Voordat Kaj Gorgels het presentatiestokje overnam was Dennis jarenlang presentator van Expeditie Robinson. In de podcast Off the Record van NPO Radio 2 werd het Mars-verhaal opnieuw aangehaald, waarna Dennis voor eens en altijd uitlegt hoe de vork in de steel zit. "Ik weet dit verhaal, ik ken de roddel. Ik weet wie het was", begint hij in de podcastaflevering.

Volgens de presentator is er één ding duidelijk: het was geen BN'er die de Mars in ontvangst nam. "Het was nog voordat er BN'ers mee gingen doen."

Nightguards

Hoe het dan wel precies is gegaan? Volgens Dennis waren er zogenoemde nightguards die de kandidaten 's nachts in de gaten hielden. Eén van deze mannen zou betrokken zijn geweest in dit verhaal. "Op het moment dat de crew weggaat, moeten de kandidaten natuurlijk wel in de gaten worden gehouden. Die nightguards komen uit allerlei verschillende landen en zitten daar in hun hangmatje de boel een beetje in de gaten te houden."

En zo is het dus gegaan. "Die kandidate is naar zo'n nightguard toe gegaan en die schijnt gezegd te hebben: 'In ruil voor een Mars...", vervolgt hij zijn verhaal. Waarna presentator Giel Beelen samenvat: "Aha, we zijn nu al een stuk verder. Het was dus géén BN'er, het was géén Nederlander." Aha!

Bron: Superguide | Beeld: BrunoPress