Dankzij dit handige trucje krijg je mermaid waves zonder hitte te gebruiken

Je hoeft niet met een krultang aan de gang om de mooie golven te krijgen.

Al jaren kunnen we geen genoeg krijgen van deze trend: mermaid waves. Deze haarstijl, waarbij lang haar golvend langs je gezicht hangt, is bij menig celeb enorm populair. TikTok leert ons nu dat er een nieuwe manier is om mermaid waves bij jezelf te maken, zonder hitte te gebruiken. Watch and learn.

Aan de gang met krullers

Mermaid waves zien er prachtig uit. Je kunt ze maken met behulp van een hitte tool zoals een krul- of stijltang, maar dan ben je er al gauw veel tijd aan kwijt. Bovendien is hitte nou niet bepaald goed voor je haar. Is er ook een oplossing voor de luie mensen onder ons, die snel non damaging waves willen maken? Als we TikTok moeten geloven wel.

Op TikTok verschijnen diverse video’s waarin zogenoemde Willbond spiral hair curlers gebruikt worden, die te verkrijgen zijn via Amazon. Het lijkt ingewikkeld, maar deze methode is best eenvoudig once you get the hang of it. Het eindresultaat mag er zeker zijn!

Hoe het werkt

@sarasaadia I sprayed each section with water off camera but don’t think it was enough 🙃 #hairhacks #noheatwaves #hairtutorial #hairtools #noheathairstyles ♬ Pon De Replay – Ed Marquis & Emie

TikTok-gebruiker @sarasaadia heeft verschillende video’s over de Willbond krullers gemaakt. In een van de video’s laat ze het gehele proces zien, van het vastmaken van de krullers tot het eindresultaat. De krullers zijn een soort buisjes waar je je (natte) haar in kleine plukjes doorheen trekt. Daarvoor gebruik je een grote staaf. Je ‘haakt’ de haarlok in die staaf vast en trekt vervolgens zowel de staaf als de lok door het buisje heen. Omdat de buisjes de vorm van een golf hebben, neemt je haar die vorm aan terwijl het opdroogt. Het resultaat: prachtige mermaid waves zonder beschadiging door hitte.

Mooi resultaat

Ook TikTok-gebruiker laurenwolfe heeft deze trend uitgeprobeerd. Haar resultaten zien er erg netjes uit:

@laurenwolfe Reply to @preswee RESULTS💁🏻‍♀️ I love!! thank you guys for being patient #heatlesshair #heatlesshairstyle #haircare #amazonfinds2021 ♬ misery x cpr – jada

Iets waar veel mensen zich zorgen om maken, is hoe je kunt slapen met deze krullers in. Sommigen hebben de krullers zelf ook gebruikt en zeggen dat dat inderdaad niet bepaald comfortabel is. Het lijkt ons het handigst om de krullers ’s ochtends te gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld je make up doen en een outfit uitzoeken terwijl je je haar laat drogen. ’s Avonds kun je de krullers natuurlijk ook gebruiken, maar dan is het handig om ze vlak voor het slapengaan te verwijderen en je haar bovenop je hoofd vast te maken. Dan weet je zeker dat de golven ’s nachts niet ‘uitzakken’. Wat vind jij, is deze hack het proberen waard?

Bron: Glamour UK | Beeld: BrunoPress, TikTok @sarasaadia en @laurenwolfe

Laatste nieuws