Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's

Zo begin je het nieuwe jaar meteen goed.

Grazia

Wil je het nieuwe jaar beginnen met een leuke activiteit, film of een goed boek? Wij geven je een aantal tips, zodat je 2022 goed begint. Happy new year!

ARCTIC

Wil je er even uit en het liefst iets bezoeken? Dan zit je bij het cultuurdorp Westergas in het Westerpark goed. Hier kun je sinds 13 december het prachtige luchtkunstwerk ARCTIC bekijken. Westergas wilde in de donkere dagen en tijdens de avondlockdown een mooie beleving aan bezoekers bieden, maar zeker tijdens de harde lockdown is het leuk om langs het kunstwerk te wandelen dat een speeltijd van 20 minuten heeft.

Harlem

Deze nieuwe binge-waardige komedieserie van Prime Video volgt de vier vriendinnen Camille, Tye, Quinn en Angie. De stijlvolle en ambitieuze vrouwen wonen allemaal in – vandaar de naam van de show – Harlem, New York en navigeren door het leven en deze hectische wereldstad. Harlem is vanaf nu te bekijken op Prime Video.

Rouze

Zin in een erotisch verhaal? Dan zit je goed bij Rouze, een sexy luisterverhalenplatform voor vrouwen, door vrouwen. Cathelijne Blok, oprichter van feministisch kunstplatform Titty Mag, schreef speciaal voor Rouze twee nieuwe verhalen die draaien om wederzijdse instemming. Geraldine Kemper die de verhalen insprak, zei hierover: “Ik denk dat we ons door de verhalen die we vertellen veel beter kunnen voorstellen dat wederzijdse instemming juist heel sexy kan zijn.” Zeker het luisteren waard, dus!

Please Hate Me

De wereld van social media is niet altijd mooi. Die kan ook erg lelijk zijn. Influencers en bekende personen krijgen regelmatig te maken met haat. In de Videoland-documentaire Please Hate Me praten onder anderen Fabiola Volkers, Christina Curry, Koen Kardashian en Laura Ponticorvo over hun ervaringen met de online roem en alle haat die zij over zich heen krijgen. De documentaire is sinds enkele dagen te zien op Videoland.

Nog meer kijken

Geniet jij komende week nog van een vrije week, of kun je wel meer kijktips gebruiken? Op 6,7 en 8 januari is via NDT.nl de wereldpremière van de dansfilm Mist te zien, waarvoor choreograaf Damien Jalet inspiratie haalde uit de mistbanken waar we in Nederland zo bekend mee zijn.

Ook kun je op 3 januari kijken naar Liefde in Iran. In deze docu geeft filmmaakster Negin Kianfar een kijkje in het dagelijkse leven in een land als Iran waar religie veel invloed heeft op de liefde. Toen ze van haar man scheidde moest ze gedwongen afstand doen van haar kind. Ze besloot daarom om voor de camera gesprekken te voeren met mannen en vrouwen om in beeld te brengen hoe zij 'de liefde' ervaren onder de huidige omstandigheden.

Lifestyle
  • ARCTIC Westergas