Zó zorg je ervoor dat je geurkaars netjes opbrandt

Dankzij deze lifehack voorkom je een tunnel in het midden van je dure geurkaars.

Misschien wel het meest gevraagde kerstcadeautje van het afgelopen jaar: een geurkaars. Logisch, want nu we (opnieuw) meer dan ooit binnen zitten, moet je huis natuurlijk wel lekker ruiken. Brandt jouw favo geurkaars nooit helemaal op en krijg je altijd een tunnel aan de binnenkant? Zo los je dat op.

Tunnel in het midden

Geurkaarsen kunnen veel sfeer en gezelligheid in huis brengen. Toch is het altijd een uitdaging om kaarsen ‘netjes’ op te laten branden. Vaak moet je ze urenlang achter elkaar laten branden om ervoor te zorgen dat de hele oppervlakte gelijk warm wordt.

Er ontstaat dus al snel een ‘tunnel’ in een kaars, waarbij er een ring van was aan het glas van de kaars blijft kleven. Hoe langer je de kaars laat branden, hoe erger dat wordt. Je kaars brandt op die manier sneller op en je hebt er minder lang plezier van. Niet alleen zonde van de kaars, maar ook voor je portemonnee. Een goede geurkaars kan namelijk best wat kosten.

Handig trucje

Wat blijkt: de oplossing op dit probleem heb je waarschijnlijk al in huis. Het tunnel-probleem is namelijk makkelijk te fiksen met behulp van wat aluminiumfolie. Scheur wat van die folie af en wikkel het rond de kaars. Laat het midden van de kaars een beetje open, zodat de lont nog wel goed door kan branden. Na korte tijd brandt je kaars volledig gelijkmatig.

Snelle oplossing

In het filmpje hierboven laat influencer Lucy Parts zien hoe deze oplossing werkt. Je hoeft dankzij dit trucje de kaars niet uren te laten branden, aangezien het kaarsvet dankzij het aluminiumfolie sneller smelt.

Zo kan je dus op een veilige manier langer van je kaarsen genieten. In ieder geval tot de winkels hun deuren weer openen en je opnieuw een lekker geurtje uit kunt kiezen. Cozy times gegarandeerd.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Stylist | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws