Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dankzij déze stappen blijft je parfum veel langer hangen

En dat begint al bij het douchen. 

parfum

Je wilt natuurlijk dat de parfum die je 's ochtends opspuit zo lang mogelijk blijft hangen. Sommige geuren vervliegen echter gedurende de dag, waardoor je 'm opnieuw moet aanbrengen. Dat is natuurlijk niet erg, maar je parfum gaat wel sneller op. Gelukkig is er een trucje dat je tijdens het douchen al kunt toepassen, waardoor je de hele dag plezier hebt van je luchtje.

Geuren verschillen

Handig om te weten: het ene parfumsoort verliest sneller de geur dan de andere. "Hoelang hij blijft hangen, is afhankelijk van het geurtype, de samenstelling en zelfs van schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid in de omgeving", legt Greta Pagel (fragrance director van Good Chemistry) uit aan Well + Good. Zo blijven rijke geurnoten als amber en vanille over het algemeen langer geur afgeven dan lichte bloemengeuren. Ook kun je ervan uitgaan dat je eau de parfum langer meegaat dan een eau de toilette: het zit 'm allemaal in de samenstelling. Maar welke geur je ook hebt, je kunt er tijdens je shower routine al voor zorgen dat-ie voortaan langer blijft hangen.

TikTok-douche-hack

Waar halen we onze beauty hacks tegenwoordig vandaan? Juist ja, TikTok! Zo troffen we daar ook een viral video aan van lifestyle influencer Jackie Aina, die uitlegt hoe ze ervoor zorgt dat ze zo lang mogelijk van haar geurtjes geniet. Volgens Pagel werkt het écht en wij kunnen niet wachten om ook de proef op de som te nemen.

@jackieaina

learn something from this my fellow musties! 🫶🏾

♬ I Wanna Be Loved by You - Remastered - Marilyn Monroe

Vijf stappen

In de video deelt Jackie haar vijf stappen om haar parfums langer te laten geuren. We sommen ze nog even voor je op:

1. Gebruik een douchegel die dezelfde soort geuren bevat als je lievelingsparfum. "Ze hoeven geen zussen van elkaar te zijn, maar wel nichtjes." Zo is de eerste 'geurlaag' die je 's ochtends aanbrengt al meteen een goede basis voor de rest van de dag.

2. Gebruik na het afdrogen een bodylotion die ook weer dezelfde soort geuren bevat als je favoriete fragrance. "Als je een rozenparfum gaat dragen, kies je dus een lotion die ook naar de rozenfamilie ruikt."

3. Breng je parfum aan op je pulse points. Dit zijn de plekken in je lichaam waar je aderen vlak onder je huid liggen. Denk aan je polsen, de binnenkant van je ellebogen en knieën, achter je oren en onderaan je hals. "Pulse points geven warmte af, dus hier parfum aanbrengen zorgt ervoor dat de geur vanaf je huid wordt verspreid", geeft Pagel als extra uitleg. Een nog vochtigere huid neemt de geur trouwens het beste op.

4. 'Verzegel' je parfum door een tweede laag bodylotion aan te brengen, over je parfum heen. Daardoor zet je je favoriete geurtje als het ware vast in de huid.

5. Spuit tot slot nóg een beetje parfum over je lichaam. Je bent ready om nog urenlang van je geur te genieten!

Beauty
  • Well + Good, Happy in Shape
  • Adobe Stock