Daten in 2021: meer dan helft van relatiezoekers is nog steeds single

Het jaar 2021 was date-wise niet zo succesvol.

Feestjes, borrels, dansjes, flirts: we zouden een hot girl summer tegemoet gaan. Maar ja, toen kwam corona weer om de hoek kijken. Het jaar 2021 was op veel gebieden niet wat we ervan hadden verwacht, zo ook niet op dategebied.

Teleurstellend jaar

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen toch nieuwe voornemens. Onder singles was er de hoop dat ze dit jaar niet weer alleen aan het kerstdiner hoefden te schuiven, maar helaas bleek 2021 een ietwat teleurstellend jaar te zijn geworden voor singletons. Dit blijkt uit een analyse van datingapp happn, onder meer dan 1.000 van haar gebruikers.

Daten

Begin 2021 was er nog behoorlijk veel optimisme onder de singles die datingapp happn gebruikten. Volgens de analyse hoopte 36 procent dat ze aan het einde van het jaar een relatie zouden hebben. Een wens die voor de meesten helaas niet in vervulling ging. Zo gaf 59 procent van deze groep aan dat die verwachtingen niet zijn uitgekomen. De woorden die ze dan ook gebruikten om hun liefdesleven te omschrijven waren rustig, eenzaam en teleurstellend.

Dat teleurgestelde gevoel resulteerde erin dat niet iedereen meer zin had om de online zoektocht naar de liefde voort te zetten. Zo deletete 71 procent van de gebruikers de app. Overigens was dat wel een beetje een haat-liefdeverhouding. Sommigen verwijderden de app tot 4 keer toe, om ‘m daarna opnieuw te installeren.

Hoop

Overigens was het niet alleen maar kommer en kwel in het tweede coronajaar. Voor 44 procent van de happn-gebruikers vond er toch minstens één niet-virtuele date plaats met een crush. En de kans dat dat uitbloeide tot iets moois was best groot. Zo bleek dat 20 procent van deze real-life-dates eindigde in een relatie!

Bron: happn | Beeld: iStock

Laatste nieuws