Lekkere glow: zo geef je je vermoeide en doffe winterhuid een oppepper

Zo zorg je ook tijdens de koude dagen voor een glow op je snoet.

Een gure wind op de fiets en de verwarming binnen op standje Sahara doen we onze huid niet veel goeds. De sproetjes en sunkissed skin kussen we in de winter vaarwel, maar van die lekkere glow hoef je echt niet per se afscheid te nemen. Ook in de winter is een gezonde glans op je gezicht hartstikke mogelijk. Wij vertellen je hoe!

Geef je huid een boost

Korte dagen (lees: weinig zon), lange avonden, diners en borrels: het kan je huid behoorlijk dof maken. Daar komt nog bij dat we in de decembermaand vaak nét wat extra meer make-up dragen en de temperaturen in deze periode op z'n laagst zijn. De mooie glow die je in de zomer hebt opgebouwd, verdwijnt in deze tijd van het jaar als sneeuw voor de zon.

Toch hoef je niet bij de pakken neer te zitten, aangezien je door een juiste avondroutine je huid al een flinke oppepper kan geven. En nee, dan hebben we het niet alleen maar over de juiste skincare producten.

Zo krijg je die felbegeerde glow in de winter

  • Geef je huid wat extra aandacht. En dit betekent niet één keer een maskertje op je gezicht smeren. Plan in de winter iedere avond een momentje voor je skincare-routine in. Dit hoeft nog geen tien minuten te duren.
  • Plan een me-time momentje in voor jezelf. Zet een kop thee, steek een kaars aan en kijk je favo serie. Nog beter: duik eens in een goed boek. Je pakt hierdoor je rust, wat uiteindelijk zorgt voor een rustige huid.
  • Drink voldoende water. Een gehydrateerde huid komt ook van binnenuit, dus let op je vochtinname. Tip: een verse gember- of muntthee maakt het drinken minder saai.
  • Pas op met een té heet douchen. We weten het, heet douchen in de winter is fantastisch, maar niet zo fijn voor je huid.
  • Staat jouw verwarming op de hoogste stand? Dan kan de lucht in de ruimte erg droog worden. Om te voorkomen dat je huid hierdoor ook uitdroogt, kun je een aantal bakjes water op de verwarming plaatsen. Zo neemt de luchtvochtigheid in huis weer toe.
  • Voed je huid voldoende. Gebruik een milde reiniger en een voedende crème om je huid een gezonde glow te geven.

Alleskunner

Tijdens de koude winterdagen snakt je huid naar voldoende antioxidanten. Een product dat dan ook zeker niet in je avondroutine mag ontbreken is NIVEA Energy Micellair Water. Dit product bevat de krachtige antioxidanten vitamine C, niacinamide en cranberry-extract. Niacinamide (ook wel vitamine B3) is een populair skincare ingrediënt en dat is niet voor niets. Het helpt de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf en doet wonderen voor verschillende huidissues. Zo remt het pigmentvorming en ondersteunt het de beschermlaag van je huid, waardoor je huid egaler oogt en minder snel geïrriteerd raakt.

Heb je last van een vette huid? Ook daarvoor kan niacinamide enorm goed helpen. Het helpt de talgproductie te remmen, waardoor je ook minder last hebt van onzuiverheden. And last but not least: niacinamide kan grove poriën zichtbaar te verminderen.

Nivea Energy Micellair Water

Reinigen in een handomdraai

Voor een ingewikkelde skincare routine hoef je niet te vrezen, aangezien NIVEA Energy Micellair Water heel makkelijk in gebruik is. Het verwijdert make-up van je huid, zonder resten of een vettig laagje achter te laten. In tegenstelling tot andere reiningsproducten hoef je met dit product niet bang te zijn voor een droge en trekkerige huid. Dankzij de drie antioxidanten geef je je huid juist weer nieuwe energie, waardoor je huid zacht en fris aanvoelt. En dat zelfs tijdens de koude wintermaanden!

NIVEA Energy Micellair Water is vanaf nu verkrijgbaar bij de drogisterij voor €7,99 (400 milliliter)

Beeld: Pexels

Laatste nieuws