Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok-video laat zien hoe je je kerstboom moet versieren

Sparkle overload!

kerst

De Sint is het land weer uit en dus hebben we ons weer helemaal op kerst gestort. De kerstfilms zijn al uitgezocht, diners zijn gepland en de kerstboom is al gehaald. Maarre, die versiering in de boom hangen, is elk jaar weer een challenge. Lampjes zitten eindeloos in de knoop en op de een of andere manier ziet het eindresultaat er nóóit helemaal zo mooi uit als in de films. Maar met deze TikTok-hack heb jij straks ook de perféct stralende boom.

Christmas vibes

Mensen denken bij kerst vaak aan gezelligheid, lang tafelen met familie of vrienden en een dikke laag sneeuw buiten. Helaas is dat laatste meestal niet het geval in Nederland en heb je niet altijd in de hand hoe je kerstdiner verloopt. Wat je wél helemaal zelf bepaalt, is hoe sfeervol je kerstboom wordt. Wil je een heel kleurrijk exemplaar, vol bonte kersthangers? Of wil je de boom vrij simpel houden, met alleen wat kerstkransjes en een piek?

In any case: bij een goede boom horen nu eenmaal lampjes. Met behulp van een koord met gezellige lampjes heb je meteen een echte kerstsfeer in huis. Het is alleen wel altijd een behoorlijk gedoe, vooral als je een grote kerstboom hebt. Het ophangen van kerstverlichting levert ieder jaar de nodige ruzies op. Dankzij deze viral TikTok is dat nu verleden tijd.

@kellyfitzsimons__Get those lights right up the trunk and watch your tree glow 🎄 I used 3 x 2000 cluster lights #christmas #christmastree #christmashack #lifehack♬ original sound - Kelly Fitzsimons

Lifehack

De video waar het om draait, is geplaatst door Kelly Fitzsimons. In de video legt ze uit hoe je je kerstboom eenvoudig zó decoreert dat hij meteen op Instagram kan. Waar wij nu zelf nog altijd zonder plan aan de gang gaan met de lampjes, komt Kelly met een andere methode. Zij vertelt in haar video dat het allemaal te maken heeft met de plaatsing van de lampjes. Als je ze door de takken van de boom zigzagt en ze op die manier over de boom verspreidt, ziet dat er namelijk meteen beter uit.

Een andere tip die Kelly geeft, is om met meerdere sets van lampjes te werken en bij de stam van de boom te beginnen. Je plaatst dan eerst lampjes om de boomstam heen en gaat vervolgens zigzaggend verder, net zolang totdat je door je lampjes heen bent. Bij deze methode loop je dus niet rond, maar werk je telkens alleen met een bepaald stuk van je kerstboom.

Minimale decoraties met maximum sparkle

Inmiddels heeft Kelly's video meer dan 3,8 miljoen views. En in de comments zijn veel mensen zó enthousiast dat zij zeggen de rest van hun versieringen dit jaar overboord te gooien, omdat ze met deze methode genoeg hebben aan alleen een boom met lampjes. Wij weten in elk geval hoe wij onze kerstboom dit jaar gaan versieren!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: The Princess Switch 3

Misschien ook voor jou:
Optuigen maar: je bent gelukkiger als je vroeg kerstversiering ophangt
Lifestyle
  • Tips & Weetjes
  • Brunopress, The Princess Switch 3