Zo behoud je je perzikhuidje ook tijdens de koude winterdagen

Er zijn genoeg trucjes om een schrale huid te voorkomen.

Felrode wangen, een schrale huid en pukkeltjes: we nemen het allemaal maar voor lief tijdens de wintermaanden. Toch hoef je dat perzikhuidje helemaal niet vaarwel te kussen tijdens deze koude periode, er zijn namelijk heel wat trucjes die je huid in de winter ook glowy en gezond houdt.

1. Andere dag- en nachtcrème

In de zomer vinden we het belangrijk dat onze huid de juiste aandacht krijgt om de warme zomerdagen te overleven. Hierdoor kies je misschien voor een dagcrème die heel licht is. Omdat de weersveranderingen en verschil in temperatuur je huid een stuk roder, gevoeliger en droger kunnen maken, kun je in de winter beter kiezen voor een dagcrème met een voedende werking. Enne, hydrateren is ontzettend belangrijk. Gebruik daarom ook voedende lipiden (oliën) en breng deze aan voor je dagcrème. Zo kunnen de actieve ingrediënten goed in de huid trekken.

Nachtcrème is daarentegen zeker een must voor de winter. Waar je dagcrème in de zomer nog weleens wil overslaan, is dit bij nachtcrème absoluut not done. Voor een zacht perzikhuidje kies je in de winter voor een nachtcrème die voedend en hydraterend is. Producten met vitamine E zijn ook een aanrader, dit zorgt er namelijk voor dat het vochtevenwicht van je huid wordt behouden.

2. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Wist je dat een droge huid veroorzaakt wordt door te weinig vocht? Dit kan komen doordat je te weinig water drinkt, maar ook de weersinvloeden hebben hier effect op. Kies daarom voor producten die hydraterende ingrediënten bevatten, zoals hyaluronzuur. Ook kan het geen kwaad om wat vaker een hydraterend maskertje op je gezicht te smeren.

3. Een scrubbeurt minder

Scrubben is een manier om dode huidcellen van de huid te verwijderen. Toch kun je dit in de winter, en vooral met koude weersomstandigheden, beter niet doen. Door het scrubben tast je namelijk ook de huidbarrière aan. En die barrière beschermt je huid voor invloeden van buitenaf. Kortom, niet meer zo vaak doen. Wanneer je alsnog behoefte hebt aan een stukje selfcare, dan kun je het beste gaan voor een milde scrub of exfoliant.

4. Smeren maar

Voordat je de koude wind, regen en hagel trotseert, is het slim je lichaam eerst klaar te stomen met een vette crème. Smeer je lichaam na het douchen in met een royale laag crème en laat het goed intrekken. Ook je lippen zullen snel uitdrogen, met gebarsten lippen tot gevolg. Voorkom dit door je lippen te scrubben met suiker, honing en kokosolie en daarna in te smeren met een voedende balsem. Hallo, zachte en zwoele lippen.

5. Me-time moment

Producten voor je huid laten daadwerkelijk verschil zien als je ze regelmatig gebruikt. Om ze per ongeluk niet links te laten liggen, is het een goed idee om een routine te verzinnen. Steek een kaarsje aan, zet een ontspannen afspeellijst op en zet een kop thee. Dit is een momentje voor jezelf én voor een goed doel. Want een gezonde huid is een blije huid!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Flair, Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws