Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jay-Jay Boske over Expeditie Robinson: ‘Eigenlijk zou iedereen een keer in de vijf jaar op een eiland moeten survivallen’ 

Ook vertelt de sporter waarom hij besloot om een tweede keer mee te doen.

Jay-Jay

Tijdens zijn eerste deelname aan Expeditie Robinson bracht hij 23 dagen door op Afvallerseiland. Pittig, maar het brak de winnaarsmentaliteit van Jay-Jay Boske niet. Er met de Robinson-titel vandoor gaan deed hij in 2016 niet, maar dat zou hij zo eens goed kunnen maken met zijn tweede deelname aan het survivalprogramma.

Een tweede keer 

Jay-Jay ziet zichzelf als een echte bikkel, zo blijkt wanneer we met hem spreken. Een tweede keer meedoen aan Expeditie Robinson zag hij daarom wel zitten. “Ik behoor nu gewoon tot de acht personen die dit ooit een tweede keer hebben mogen doen, dat vind ik superuniek”, vertelt hij over zijn tweede kans.

“Ik hou erg van uitdagingen, van diep gaan, bikkelen. Expeditie is het mooiste programma op de Nederlandse televisie!” Of hij dan niet even getwijfeld heeft aan een tweede deelname? “Een milliseconde”, lacht hij. “Het kan je reputatie kapotmaken, maar daar ben je zelf bij, dus ik zei wel meteen ja.”

Wel waren er overwegingen die hij moest maken. Zo wilde hij wel rekening houden met zijn geliefdes. “Ik heb natuurlijk veel meegemaakt tijdens de vorige keer. Dat raakt niet alleen mij, maar ook mijn familie. Op straat krijgen mijn ouders het wel te horen als hun zoon iets doet.”

Nieuwe vriendin

Jay-Jay had er veel zin in, maar vond het wel lastig om zijn nieuwe vriendin dan een tijdje niet te zien. “Dat was wel moeilijk”, vertelt hij daarover. “Ik heb mijn vriendin leren kennen in coronatijd en nu merkte ze dat ze toch wel met iemand heeft die ook aan dat soort dingen meedoet, dat het dan niet meer alleen ons tweeën is. Dat was voor haar wel wennen.”

De voormalig rugbyspeler bekent dan ook dat zijn vriendin het wel even lastig had met zijn deelname. “Maar we zijn er samen fantastisch doorheen gekomen. Al heb ik wel onderschat hoe het voor het thuisfront is. Je gaat zelf en denkt dit is fantastisch. Je bent met jezelf bezig en vergeet even dat jij mensen achterlaat. Ze leven allemaal met je mee en daar kwam ik pas achter toen ik terug was.”

Op het eiland 

Hoewel Jay-Jay al eens eerder op een verlaten eiland survivalde was deze keer wel anders. “Ik kwam achter zoveel nieuwe dingen. Ik ben nu ook wel zes jaar verder en mijn hele leven ziet er anders uit. Ik denk dat de kijker ook wel gaat zien dat we nu heel andere personen zijn.”

Ook had Jay-Jay zijn deelname wel wat geromantiseerd. “Ik dacht: ik kan nu hutten bouwen en vuur maken, maar toen ik de eerste stap op het eiland zette, dacht ik wel: wat heb ik nou weer gedaan? Waarom doe ik hier ook alweer aan mee? Ik had het de vorige keer zo goed afgesloten en dat kon ik nu ook weer helemaal gaan vergooien.”

Toch vindt Jay-Jay het wel echt een fantastisch avontuur. “Eigenlijk zou iedereen een keer in de vijf jaar op een eiland moeten gaan zitten om zichzelf helemaal tot op het bot uit te mergelen. Pas dan leer je waarderen wat je thuis allemaal hebt. Zo zie ik Expeditie Robinson ook. Je weet dat het heel k** is, maar het is eigenlijk ook heel mooi.” Of Jay-Jay dan ook een derde deelname ziet zitten? “Nee hoor”, lacht hij. “Dat zou op een gegeven moment wel treurig worden. Ik heb het nu wel uitgespeeld.”

Misschien ook voor jou:
Nicolette Kluijver over Expeditie Robinson-seizoen: 'Er was geen banaan of kokosnoot te vinden op het eiland'
Showbizz
  • RTL (Tom Cornelissen)