Nicolette Kluijver onthult of ze zelf mee zou doen aan Expeditie Robinson

Zien we de presentatrice volgend jaar op een onbewoond eiland overleven?

Zondag is het finally weer tijd voor spectaculaire proeven en spannende eilandraden in een nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. In gesprek met Grazia vertelt Nicolette Kluijver wat we van dit seizoen kunnen verwachten én onthult de presentatrice of ze zelf mee zou willen doen.

Afzien

We hebben ons favoriete survivalprogramma een jaartje moeten missen vanwege corona, maar dit jaar is Expeditie Robinson terug. Meer spanning, meer afzien en meer honger dan ooit. Het nieuwe seizoen belooft alles te overtreffen, zo vertelt Nicolette aan Grazia. “We zeggen het ieder jaar, maar ook dit seizoen overtreft weer het vorige. Het is voor de kandidaten misschien wel de zwaarste expeditie tot dusver.”

Het programma zal er dit jaar dan ook anders uitzien dan we de afgelopen jaren gewend zijn. “Door Covid konden we niet filmen op een subtropisch eiland in de Filipijnen, maar zijn we uitgeweken naar Kroatië, dat meer dan elfhonderd onbewoonde eilanden heeft”, legt de blondine uit.

“Als kandidaat weet je dat je honger gaat krijgen en wordt blootgesteld aan ontberingen en superzware proeven. Maar ze wisten vooraf niet hoe slecht het weer zou zijn. De eerste weken van de expeditie liep ik in thermo-ondergoed, en terwijl ik 's nachts de regen op de ramen hoorde kletteren, vroeg ik me af hoe dat in vredesnaam moest zijn voor de kandidaten.”

Zelf meedoen

Nicolette presenteert Expeditie Robinson inmiddels al een behoorlijke tijd. Zou ze zelf niet een keer als kandidaat mee willen doen? “Dat zou ik te gek vinden”, reageert de beauty enthousiast. “Als ik Robinson ooit niet meer mag presenteren – dan baal ik natuurlijk als een stekker – zou ik meteen meegaan als kandidaat.”

Na als die jaren ervaring als presentatrice van het programma, weet Nicolette al precies hoe haar perfecte expeditie eruit zou zien. “Het liefst zou ik alleen op een eiland zitten, helemaal één worden met de natuur, en dan ergens bij de finale tevoorschijn komen.” Het gekonkel tussen de kandidaten zou de blondine lastig vinden. “Ik ben veel te goedgelovig. Daarom was ik er ook meteen uit bij Wie is de Mol? – ik geloofde mijn vriend Dennis (Weening, red.) toen hij zei dat hij de mol niet was. Dat was hij dus wel en binnen twaalf uur was ik vanuit Mexico weer thuis”, vertelt ze lachend.

Achttien deelnemers

In totaal zijn er maar liefst achttien BN'ers afgereisd naar Kroatië. Dit seizoen strijden Dennis Schouten, Sieneke, Yuki Kempees, Dyantha Brooks, Jasper Demollin, Sandra Ysbrandy, Stefano Keizers, Jasmine Sendar, Jan van Halst, Eva van de Wijdeven, Annemiek Koekoek, Defano Holwijn, Britte Lagcher, Robbert Rodenburg, Sterrin Smalbrugge, John de Bever, Sylvana IJsselmuide en René van Meurs om de Robinson-titel.

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson gaat op 29 augustus van start. Dit jaar is het survivalprogramma twee keer per week te zien, op zondag om 20.00 uur en op donderdag om 20.30 uur bij RTL 4.

In de nieuwste Grazia vertelt Nicolette Kluijver alles over het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Vanaf morgen in de winkel!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws