Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Touriya Haoud blikt terug op heftige periode: 'Ik heb momenten gehad dat ik dacht: ik rijd van de klif bij Malibu af'

De actrice en model heeft een bizarre periode achter de rug.

Touriya Haoud

Na alles wat Touriya Haoud heeft meegemaakt – een vechtscheiding, kanker, het achterlaten van de kinderen bij haar ex – maakt ze in Nederland een nieuwe start. Aan Grazia vertelt de actrice hoe het nu met haar gaat.

Doodziek

In de nieuwste Grazia spreken we met Touriya, die een bizarre periode achter de rug heeft. De actrice overwon kanker en heeft sindsdien een andere kijk op het leven. “Ik ben dankbaar dat ik er nog ben. Door alles wat er gebeurd is, sta ik zoveel anders in het leven", vertelt ze eerlijk.

"Een makkelijke reis is dat niet geweest. Eigenlijk ben ik al sinds 2016 ziek", gaat Touriya verder. In die periode kreeg de actrice allerlei wonden op haar huid. Ze kreeg verschillende diagnoses, maar geen enkele medicatie hielp. "De plekken op mijn benen en armen sloegen zwart uit. Het leek wel voodoo."

"Het ergste van alles was de jeuk. Die was ondraaglijk. Vier jaar lang heeft mijn lichaam in brand gestaan. Ik bleef maar krabben, krabben, krabben. Dag en nacht. Het was of ik in een horrorfilm zat. Ik heb momenten gehad dat ik dacht: ik rijd van de klif bij Malibu af. Slapen ging niet meer, ik woog nog maar 48 kilo. Ik was ten einde raad.”

Kanker

In 2019 werd er kanker gediagnosticeerd bij Touriya. Toen ze de eerste chemo achter de rug had, begon haar huid in no time op te klaren. "Na de tweede chemo verdween de jeuk. De artsen zeiden dat de aandoening waarschijnlijk gerelateerd was aan het lymfoom. Op het moment dat de jeuk stopte, wist ik: nu kan ik alles aan. Ik weet niet wat erger was, die jeuk of mijn kanker...”

Of de actrice nu helemaal beter is? Daar durft ze eigenlijk niets over te zeggen. "Het eerste jaar moet ik elke drie maanden mijn bloed laten checken in het VUmc in Amsterdam. Iedere jaar wordt dat verminderd, tot je vijf jaar hebt bereikt, dan is de kans dat de kanker terugkomt heel klein. Ik ben altijd op mijn qui-vive. Als ik moe ben of buikpijn heb, denk ik: wat als ik weer kanker heb? Je bent er altijd bang voor. Dat is een trauma. Omdat ik weet: alles kan zomaar omslaan."

Gezond leven

Touriya durft toe te geven dat ze vandaag de dag gezond is, maar dit over de volgende dag nog niet durft te zeggen. "Wat ik wel weet, is dat ik gezond leef. Ook in mentaal opzicht doe ik mijn uiterste best. Wanneer je hart ziek is, is je hele lichaam ziek, want je hart is de plek waar trauma’s en angsten worden opgeslagen."

"Ik heb zelf het idee dat alle stress rondom mijn scheiding me letterlijk opvrat. Tijdens mijn ziekte ben ik me gaan focussen op the bigger picture. Ik nam mezelf heilig voor: als ik beter word, ga ik de dingen anders aanpakken. Ik wil alles vanuit peace doen.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal van Touriya Haoud? Je leest het in de nieuwste Grazia. Vanaf nu in de winkel!

Misschien ook voor jou:
Touriya Haoud deelt emotioneel bericht
Showbizz
  • Grazia (Anette de Vries)
  • BrunoPress