Drupje hier, drupje daar: 11 favoriete serums op een rij

Pigmentvlekken, puistjes of zonneschade kus je dankzij deze serums vaarwel.

Of je nu last hebt van fijne lijntjes, een doffe teint, pigmentvlekken of rode plekjes: voor elk huidissue is er wel een serum te vinden. Maar hoe weet je nu in dat enorme aanbod welke je moet hebben?

Van alle markten thuis

Wij zetten elf verschillende serums voor je op een rij, die stuk voor stuk heuse krachtpatsers zijn. Van een Vitamine C serum die je huid egaal maakt en beschermt tegen vrije radicalen tot een peeling die je huid tijdens je slaap herstelt: wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

Hoe ga je te werk?

Ben je van plan een serum toe te voegen aan je skincare routine, maar weet je niet waar te beginnen? hannah huidcoach Marielle Eggenkamp geeft advies. “Wil je echt rendement uit je product halen, zorg dan dat je huid van tevoren goed gereinigd is en gebruik daarna een lotion, zodat je huid echt schoon en good to go is. Doe af en toe eens een peeling, zodat je huid de werkstoffen uit het serum beter kan opnemen. Breng na de peeling een warmtekompres aan op je gezicht voor één à twee minuten. Maak een gastendoekje nat en leg ’m even in de magnetron, zodat deze goed warm wordt. Hoe warmer je huid, hoe beter die werkstoffen kan opnemen want dan is je huidtransport hoger.”

Op welk moment in je routine je een serum aanbrengt, dat kan volgens Marielle op twee manieren. “Doe een paar druppels van je serum door je dag- of nachtcrème of breng ’m alleen aan en neem de tijd om ’m lekker in te masseren zodat de werkstoffen goed kunnen intrekken.” Aha!

11x onze favo serums op een rij

Bron: Grazia (Babette Dessing) | Beeld: Pexels

Laatste nieuws