Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Anne en Esther Vedder over meetings op Ibiza: 'Superleuk om Sylvie weer te zien en bij te kletsen'

De dames hebben weer een paar drukke weken achter de rug.

Anne en Esther Vedder

Anne en Esther Vedder (32) zijn de succesvolle ondernemers achter het sieradenmerk Vedder & Vedder. De ondernemende tweeling werkt inmiddels samen met grote namen als Chantal Janzen en Sylvie Meis.

Work hard, play hard

"Wie het idee heeft dat wij ons alleen maar begeven op mooie, zonnige bestemmingen en tropische oorden helpen we alvast even uit die droom. Na ons uurtje me-time in de sportschool op de vroege ochtend, bestaat een gemiddelde week voor ons uit meetings, Zoom-besprekingen en calls. Gelukkig kunnen we dankzij de juiste managers op de juiste plekken af en toe online meetings inplannen op zonnige oorden en zo business met pleasure combineren. We zijn niet voor niets twee vrouwen aan het roer van ons merk; een beetje multitasken kunnen we als geen ander."

"Hier zie je onze serieuze gezichten tijdens zo’n meeting op kantoor, waar een van onze managers ons rapporteert over de laatste ontwikkelingen" 

Kritisch

"Afgelopen weken stond de agenda wederom vol met meetings en besprekingen, as usual. Als wij iets in ons hoofd hebben – een idee voor een nieuwe productlancering bijvoorbeeld – willen we dat zo snel mogelijk uitvoeren. Zoiets gaat natuurlijk niet over één nacht ijs – al zouden we dat wel graag willen."

"We zijn best al wat tijd verder als we met ons designteam het ontwerp hebben doorgenomen en we de eerste samples hebben gezien. En we zijn nog heel wat stappen verder als we het eindresultaat eindelijk in handen hebben voor een lancering – inderdaad, we zijn best kritisch. Met het weinige geduld dat we hebben, is dat soms best lastig. Maar eerlijk is eerlijk: zo komen we wel altijd tot een mooi resultaat en een sieraad waar we echt heel trots op zijn."

E-commerce

"Los van de besprekingen die we wekelijks hebben met ons designteam, hebben we ook veel meetings met het Vedder & Vedder E-commerceteam. E-commerce zit in de oorsprong van ons bedrijf, dus zijn deze meetings ook heel belangrijk."

"Inmiddels kennen we alle ins and outs, maar soms denken we echt nog weleens terug aan die tijd dat Anne zelf onze webshop – met de nodige bugs – had gemaakt en ‘s avonds laat nog in bed SEO voor dummies aan het lezen was. En kijk ons nu eens zitten bij onze vrienden van Ask Phill in de studio om een heuse podcast op te nemen over E-Commerce en als experts vragen te beantwoorden als 'Hoe komt het dat Vedder & Vedder zo’n groots succes is?' Een echt pinch us momentje wel hoor."

"Bij Ask Phill in de studio"
  "Na de opnames weer met de Biro door naar onze volgende afspraak. Toch wel fijn dat ons trouwe Birootje overal nét tussen past. Wel zo handig in Amsterdam"

Feestelijke periode

"We kunnen oprecht zeggen dat we van onze hobby ons werk hebben gemaakt. Met succes. De persoonlijke verhalen achter de dagelijkse orders vinden wij nog steeds zo bijzonder. Dit was sowieso een heel feestelijke periode voor velen, want de examens waren over en veel jongeren waren geslaagd! Dus veel bestellingen met een eindexamendatum of een persoonlijk geschreven tekstje op een sieraad van trotse ouders. Het blijft zo’n leuk persoonlijk cadeau!"

"Helaas was het ook een droevige periode voor iemand met wie we een meeting hadden. Haar hondje (een adoptiehondje uit Ibiza) was ernstig ziek geworden en zou op de ochtend vooraf aan onze meeting worden ingeslapen. Als kleine troost hadden we als verrassing voor haar een sieraad gemaakt met de pootafdruk van haar lieve hondje. Kon ze hem altijd bij haar dragen. Ze was zichtbaar ontroerd en ook wij hielden het bijna niet droog."

"Als kleine troost hadden we als verrassing voor haar een sieraad gemaakt met de pootafdruk van haar lieve hondje"

Geheim project

"Ondertussen zijn wij nog superhard aan het werk aan ons secret project. Nog even geduld, ook voor ons, en dat is moeilijk! Het komt steeds dichterbij en het wordt zo gaaf, we kunnen niet wachten om het nieuws met iedereen te delen. Hoeveel nachtjes slapen ook alweer?"

Zon

"Omdat werken in de zon nou eenmaal leuker is dan werken in de regen was het gelukkig weer even tijd voor een werktrip. Dit keer Ibiza. Anne dook weer in haar rol als ervaren travel expert en plande de agenda vol. Reizen is voor ons inspiratie."

"Voor ons vertrek gingen we eerst nog met onze ouders in Amsterdam lunchen"

"We zeggen altijd tegen elkaar: 'We maken ons hoofd leeg met sporten en vullen het weer met onze reizen en trips.' Heel benieuwd met welke leuke ideeën we dit keer weer terugkomen. Ons designteam houdt altijd hun hart vast als we na een trip weer met ze willen meeten. 'Wat hebben ze nú weer bedacht', zien we ze dan denken. Sorry, not sorry, girls."

Sylvie Meis

"Een van de agendapunten op Ibiza was afspreken met onze knappe vriendin én nummer één Duitse Vedder & Vedder-ambassadrice Sylvie Meis. Kijk ons zitten (lees: liggen) op onze bedjes op het strand. Superleuk om Sylvie weer te zien en bij te kletsen. Deze beauty is echt een harde werker die nooit stil zit en altijd met verschillende projecten bezig is."

"Lekker zonnen en bijkletsen"

Back to life, back to reality

"Terug in Amsterdam staat er een HR-brainstormsessie op de agenda met onze HR-manager Jessica. Na de succesvolle lancering van onze gepersonaliseerde Vedder & Vedder-hoed kon een kinderversie natuurlijk niet uitblijven. Kindjes kunnen deze zomer ook hun hoofdjes in stijl koel houden met de Mini Brigitte Monogram Straw Hat. Voor de kids is er nu ook de Mini Whitney Woven Name Bracelet. Matchen met je mini me, te cute!"

Mini Brigitte Monogram Straw Hat
Smile!

Malala Birthstone Cornflower

"Er gaat de laatste tijd bijna geen week voorbij zonder een lancering, en daar zijn we enorm trots op. Dit keer een heel vrolijke lancering: de Malala Birthstone Cornflower-ketting en -armband. De korenbloem staat symbool voor leven en vruchtbaarheid, maar ook voor onafhankelijkheid en fijngevoeligheid. Een ding is zeker: we worden in ieder geval heel vrolijk van deze set."

Malala Bracelet - Gold Malala Bracelet - Gold Malala Bracelet - Silver Malala Bracelet - Silver

"Hoe cute is Mikky Kiemeney met onze Pearl Letter Necklace?! Anne draagt hem ook graag op het strand. De parel geeft net die show me you’re classy without telling me-vibe.

"En ja hoor, we hadden weer wat te vieren! Pro ondernemerstip – of eigenlijk life tip: je moet zelf de slingers op hangen af en toe. Volgende keer meer over deze persoonlijke mijlpaal(en)."

Proost!
Misschien ook voor jou:
Yolanthe Cabau vertelt eerlijk: 'Ik heb ook dingen meegemaakt die ik niet met het grote publiek wilde delen'
Columns
  • Sarah Terschegget