Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau vertelt eerlijk: 'Ik heb ook dingen meegemaakt die ik niet met het grote publiek wilde delen'

'Je wil niets liever dan ‘normaal’ zijn, dus profileer je je maar zo.'

column yolanthe cabau

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Liefde zonder Grenzen

Samen met een te gekke cast en crew zit ik midden in de craziness van het filmen voor Liefde zonder Grenzen. Een nieuwe speelfilm die in oktober in de bioscopen te zien is. De draaidagen zijn zo lang en intensief dat we momenteel met z’n allen in een huis op de Veluwe zitten. Erg gezellig! Toen we vannacht om één uur klaar waren, hebben nog spelletjes gedaan: Wie Ben Ik, Hints, Het Verboden Woord...

Liefde zonder Grenzen is een dramafilm met een vleugje humor. Vandaar dat we het op de set hebben verbasterd tot het genre ‘dramedy’. De film volgt het leven van mijn personage Eva, die opgroeit met haar zusje Lieke (Abbey Hoes) en haar broer Maarten (Jim Bakkum). Na het overlijden van hun moeder verandert vader Ferry (Hajo Bruins) in een oer-Hollandse brompot, die het liefdesleven van zijn dochters – ik heb een Surinaamse vriend, mijn zus krijgt iets met een Marokkaanse jongen – afkeurt. Tot overmaat van ramp komt zijn zoon ook nog eens uit de kast.

Groot geheim

Mijn personage Eva leeft ook met een groot geheim. Ze vertelt niets aan haar familie, maar besluit het roer om te gooien. Aan de hand van oude dagboekfragmenten stelt ze een bucketlist op. Zo ruilt ze haar auto in voor een Trike en gaat parachutespringen. Pas als ze volledig instort, komt haar geheim uit.

Je probeert voor een rol altijd uit je eigen leven te putten, en ik kan haar daarin goed begrijpen. Ik heb ook dingen meegemaakt die ik niet met het, in mijn geval, grote publiek wilde delen. Dat is een soort beschermingsmechanisme.

Ik heb ook dingen meegemaakt die ik niet met het, in mijn geval, grote publiek wilde delen.

Yolanthe Cabau

Normaal zijn

Je wil niets liever dan ‘normaal’ zijn, dus profileer je je maar zo. Terwijl er achter de schermen in je privéleven of in je hoofd van alles aan de gang kan zijn. Nu ik wat ouder ben, denk ik: het was misschien helemaal niet zo gek geweest om bepaalde dingen te delen. Dan hadden mensen wellicht beter begrepen wat de echte situatie was.

Toch heb ik geen spijt van mijn keuzes. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Zo leer ik elke dag en omarm ik de mindere tijden in het leven ook. Eva doet het op haar manier en dat bewonder ik ook. Heerlijk om weer een totaal andere rol te mogen spelen. Zo ontdek ik elke keer weer een beetje van mezelf.

Columns
  • Feriet Tunc