Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau doet boekje open over het leven als single moeder

'Natuurlijk heb ik van die dagen dat alles zwaar is, maar ook dan probeer ik te kijken naar de positieve kant van dingen.'

column yolanthe cabau

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Andere kant van de wereld

Als single moeder heb je geen sparringpartner. Iemand met wie je als team opereert en die er altijd is om je bij te staan. Samen met mijn zoontje Xess woon ik het grootste deel van het jaar aan de andere kant van de wereld. Het was een bewuste keuze en voor ons ook geen enorme stap aangezien ik twaalf jaar geleden al vertrok uit Nederland.

Xess heeft daardoor ook nooit volledig in Nederland gewoond. Hij werd geboren in Istanbul, en woonde, nadat we vertrokken uit Turkije, in Frankrijk, Qatar, Ibiza en nu Amerika.

Druk schema

Dat ik verantwoordelijk ben voor alle dagelijkse beslissingen is voor mij normaal geworden. Natuurlijk heb ik van die dagen dat alles zwaar is, maar ook dan probeer ik te kijken naar de positieve kant van dingen. Ook als die soms moeilijk te vinden zijn. Dat heb ik van mijn moeder. Het is een fijne eigenschap, omdat het ’t leven een stuk leuker maakt.

Ik heb zo veel geluk dat Xess een blij eitje is. Voor een vijfjarige heeft hij best een hoop te doen. Naast school houdt hij enorm van taekwondo, voetballen en zwemmen. Dat is al een behoorlijk schema an sich. Maar in combinatie met mijn acteerwerk, Free a Girl, mijn Cabau Lifestyle-bedrijf, sport en acteeropleiding is het een hele hoop.

We zijn nu voor zes weken in Nederland omdat ik mijn nieuwe film Liefde zonder Grenzen aan het opnemen ben. Xess vind het heerlijk, al die avonturen. Hij krijgt twee uur per dag online les en hij geniet ervan om tijd met opa en oma, zijn vader en andere familieleden en vrienden door te brengen. Zo schipperen we tussen Nederland en Amerika, en in de zomer ook Ibiza. Ik denk dat het bij ons hoort.

Je hoopt op een gezinsleven; dat is anders gelopen. Maar het betekent niet dat het daarom niet goed is.

Yolanthe Cabau

Structuur

Ik was zelf vijf jaar toen ik van Ibiza naar Nederland verhuisde en dertien jaar toen ik uit huis ging. Op mijn zestiende begon ik al met televisiewerk. Ik heb nooit structuur gekend. Die geef ik mijn zoontje wel, maar op een manier die past in ons leven. Veel lachen en gek doen samen. Natuurlijk had ik het anders voor ogen toen ik Xess net kreeg. Je hoopt op een gezinsleven; dat is anders gelopen. Maar het betekent niet dat het daarom niet goed is.

Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven. Het belangrijkste is dat Xess te allen tijde opgroeit met het besef dat zijn vader en moeder allebei zielsveel van hem houden. Dat vertel ik hem elke dag. Ik heb bewondering voor alle alleenstaande moeders en vaders, maar ook voor stellen die het samendoen. Want het opvoeden van kinderen is allesbehalve makkelijk, maar het is ook het allermooiste wat er is.

Columns
  • Feriet Tunc