Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau over het creëren van een gezonde levensstijl: 'De kunst is om niet op te geven'

Yolanthe vertelt in haar nieuwste column hoe zij haar gezonde lifestyle heeft ontwikkeld.

column yolanthe cabau

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Echte schoonheid zit van binnen

"Een bekende quote: echte schoonheid zit van binnen en straalt van buiten. Ik geloof daar volledig in! Het begint allemaal met een goede mentale balans. Dan kun je de wereld aan en ben je op je mooist. Ik denk dat het belangrijk is om kleine, liefdevolle momentjes voor jezelf te creëren. Mensen zeggen vaak: ‘Mijn leven is te druk, dat gaat me niet lukken.’ Begrijpelijk, ik heb het zelf ook lang gedacht. Maar als je iets echt wilt, dan kan het."

"Misschien moet je daarvoor iets eerder opstaan, al is het maar tien minuten. Op die manier kun je de dag goed beginnen door oefeningen te doen, dankbaar te zijn, notities te maken, te mediteren of te bidden. Het is ’t echt waard. De volgende stap is veel water drinken en gezond eten. Persoonlijk kies ik al een paar jaar voor een vegetarische levensstijl. En nee, ik leef niet van een blaadje sla. Geloof me, de keuze is reuze. Ik eet bewust, omdat voeding onder andere bepalend is voor je energieniveau en bepaald voedsel ook bevorderlijk is voor glanzend haar, sterke nagels en een glow op je huid."

Doorzetten is belangrijk

"Omdat ik niet elke dag zeker weet of ik daarvoor de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnenkrijg, heb ik een collageendrankje ontwikkeld in mijn Cabau-lijn. Ik krijg daar zoveel geweldige reacties op. Zo zijn er nog andere manieren om van buitenaf aan je uiterlijk te werken: een goede skincare, sporten."

"In de loop van de jaren ben ik er wel achter gekomen dat je er niets aan hebt om naar een foto van een ander te kijken en te denken: dat lijf wil ik. Ga uit van de kracht van je eigen lichaam en probeer dat zo goed en zo gezond mogelijk te shapen. De kunst is om niet op te geven. De enige manier om je doelen te bereiken, is doorzetten. Ik verzeker je dat het je dan gaat lukken."

"De enige manier om je doelen te bereiken, is doorzetten"

Yolanthe Cabau

Plastische chirurgie

"Mensen op social media kunnen heel hard tegen elkaar zijn als het gaat om plastische chirurgie. Persoonlijk sta ik niet negatief tegenover plastische chirurgie. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk, het is niet meer bijzonder als iemand iets heeft laten opknappen. Ik snap het wel als mensen wat aan zichzelf willen verbeteren."

"Een van mijn vriendinnen heeft pas haar oogleden laten liften. Een wereld van verschil en ze straalt helemaal. Good for her! Iedereen wil zich graag van zijn of haar beste kant laten zien. Zolang je niemand er kwaad mee doet en je er zelf gelukkiger van wordt, wat maakt het dan uit wat iemand anders daarvan denkt. Je zal mij nooit betrappen op een rotopmerking. Als het niet positief is wat ik te zeggen heb, zeg ik niks."

Misschien ook voor jou:
Yolanthe Cabau: 'Wie weet ga ik ooit wel weer in een witte jurk voor het altaar staan'
Columns
  • Feriet Tunc