Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau doet boekje open over het onbegrensde leven in LA

De actrice en presentatrice vertelt openhartig over haar bijzondere leven in Californië.

column yolanthe cabau

Yolanthe Cabau (36) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (5).

Palmbomen en goudgele stranden

Als kind keek ik al gefascineerd mee met mijn oudere zussen naar de tv-serie Beverly Hills 90210. Die wuivende palmbomen en goudgele stranden, de gave high schools, het zag er allemaal zo gezellig uit. Dan keek ik naar de regen die bij ons tegen de ramen spatte en mijmerde ik: waarom wonen wij hier en niet daar? Daar is eigenlijk de droom ontstaan om ooit in Californië te wonen.

Voor mij als actrice is het hier natuurlijk een walhalla, omdat er zoveel opleidingen zijn en je het vak van de besten kunt leren. Verder doe ik hier elke dag nieuwe inspiratie op voor mijn Cabau-lifestyleplatform en hebben we een kantoor voor Free A Girl geopend, waardoor we deze kant van de wereld ook kunnen betrekken bij ons goede doel.

Positieve vibe

Ik hou van de positieve, uplifting vibe die hier hangt. Wereldwijd voelen mensen met een idee, een visie of een droom zich tot deze stad aangetrokken, omdat de mogelijkheden onbegrensd zijn. Hoe verder je buiten de lijntjes kleurt, hoe beter. Mensen zitten boordevol ideeën en inspiratie. Ik vind het heerlijk om me daartussen te bevinden.

Vooral omdat ik zelf ook altijd nieuwe ideeën heb en onbegrensd creatief wil zijn. Niemand die tegen je zegt: kan niet, gaat niet werken, of: wie zit daar nou op te wachten. Sterker nog, ze brainstormen, hoe gek het idee ook, met je mee.

Het draait in LA allemaal om de juiste connecties

Yolanthe Cabau

Geen plek is perfect

Natuurlijk heeft Los Angeles ook een andere kant. Van LA vinden mensen vaak dat het ‘neppig’ is. Het draait allemaal om de juiste connecties. Als je iemand bent of iets voor een ander kan betekenen, ben je geweldig. Heb je nog niets te bieden, dan moet je wel met een verdomd goed verhaal komen. Mensen in winkels en op straat zijn altijd heel positief tegen elkaar. Dat kan als fake worden ervaren, vooral door ons nuchtere Nederlanders. Maar ja, als ik moet kiezen, heb ik toch liever iemand die zijn beste beentje voor zet dan een chagrijnig persoon.

Ik denk dat geen plek op de wereld helemaal perfect is, maar de negatieve kanten wegen niet op tegen de positieve. Het is heerlijk om met je plannen, ideeën en creativiteit terecht te komen in een poel van mensen met dezelfde mindset en levensstijl. Bij mij om de hoek zit een drukbezocht fastfoodrestaurant, waar ik altijd mensen in de rij zag staan. Wat blijkt: daar kunnen mensen een hamburger bestellen speciaal voor hun hond. En op de plek waar ik mijn favoriete cupcakes haal, verkopen ze ook exemplaren especially for your dog. De makers van Beverly Hills 90210 wisten het in de jaren negentig al: niets is hier onmogelijk.

Columns
  • Feriet Tunc