Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau: 'Je hoopt op een gezinsleven, dat is anders gelopen'

In haar nieuwste column vertelt Yolanthe over haar leven als alleenstaande moeder.

Yolanthe Cabau

Het leven van een alleenstaande ouder gaat niet altijd over rozen. Yolanthe Cabau kan daarover meepraten. In haar nieuwste Grazia-column vertelt ze hier openhartig over: "Het opvoeden van kinderen is allesbehalve makkelijk, maar het is ook het allermooiste wat er is."

Singlemoeder

"Als single moeder heb je geen sparringpartner. Iemand met wie je als team opereert en die er altijd is om je bij te staan", begint Yolanthe haar column.

"Dat ik verantwoordelijk ben voor alle dagelijkse beslissingen is voor mij normaal geworden. Natuurlijk heb ik van die dagen dat alles zwaar is, maar ook dan probeer ik te kijken naar de positieve kant van dingen." Iets wat volgens Yolanthe het leven een stuk leuker maakt.

Druk bestaan

Yolanthe woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoon Xess Xava. Momenteel is de actrice zes weken in Nederland, om haar nieuwste film Liefde zonder Grenzen te filmen. "Xess vindt het heerlijk, al die avonturen. Hij krijgt twee uur per dag online les en hij geniet ervan om tijd met opa en oma, zijn vader en andere familieleden en vrienden door te brengen. Zo schipperen we tussen Nederland en Amerika, en in de zomer ook Ibiza. Ik denk dat het bij ons hoort."

"Ik heb nooit structuur gekend", geeft Yolanthe, die op haar dertiende al uit huis ging en op haar zestiende begon met tv-werk, toe. "Die geef ik mijn zoontje wel, maar op een manier die past in ons leven. Veel lachen en gek doen samen."

Gezinsleven

"Natuurlijk had ik het anders voor ogen toen ik Xess net kreeg. Je hoopt op een gezinsleven; dat is anders gelopen. Maar het betekent niet dat het daarom niet goed is. Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven. Het belangrijkste is dat Xess te allen tijde opgroeit met het besef dat zijn vader en moeder allebei zielsveel van hem houden. Dat vertel ik hem elke dag."

"Ik heb bewondering voor alle alleenstaande moeders en vaders, maar ook voor stellen die het samendoen. Want het opvoeden van kinderen is allesbehalve makkelijk, maar het is ook het allermooiste wat er is."

Benieuwd naar de hele column van Yolanthe? Je leest 'm in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel of te bestellen via deze link.

Misschien ook voor jou:
Yolanthe Cabau doet boekje open over het onbegrensde leven in LA
Showbizz
  • BrunoPress