Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor het weekend

Van de lekkerste burgerrestaurants tot een wijnproeverij aan huis.

Het weekend staat weer voor de deur! En jawel, ditmaal een weekend met ein-de-lijk wat zon. Nu de terrassen geopend zijn, kunnen we finally weer onder het genot van een hapje en een drankje van het zonnetje genieten. Maar behalve een bezoekje aan het terras, zijn er nog een aantal andere leuke to do's om je weekend mee te vullen. Wij zetten ze op een rij.

Bloom Bar

Is je schoonmoeder jarig? Bloemen. Heeft je bff een nieuwe baan? Bloemen. Moederdag? Bloemen. Of er nu sprake is van liefde, gezelligheid of verdriet, een bosje bloemen doet het altijd goed. En zo dacht www.mooiwatbloemendoen.nl er ook over. “Bloemen en betekenissen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet gek dus dat we belangrijke momenten vieren met bloemen”, luidt de boodschap van de bloemensite. En precies om deze reden kwam de Bloom Bar tot stand.

“Ben je op zoek naar liefde, een gesprek, wil je die vriendschap weer nieuw leven inblazen? Kom dan naar Bloom Bar en meld je aan bij een van onze charmante hosts. Na een korte intake word je geplaatst bij de bloem die past bij jouw wens”, aldus de Bloom Bar. Geen cliché plek voor een blind date, maar gewoon een plek waar je – omringt door de meest prachtige bloemen – tot een goed gesprek komt. Hoe tof is dat?

De Bloom Bar is geopend van donderdag 27 mei tot en met 29 mei. Locatie: Singelkerk, Herengracht 431 te Amsterdam. Meer info vind je hier.

Klein-maar-wijnbox

Ben jij dol op wijn, maar wijk je niet snel af van je favo exemplaar uit de supermarkt? Zonde. Er zijn zoveel mooie, fijne en bijzondere wijnen op de wereld die je eigenlijk zou moeten proeven. Het leven is immers véél te kort om iedere keer dezelfde wijn te drinken, toch? Zo dacht Vinobox er ook over. Via deze website kun je een flexibel online wijnabonnement afsluiten, zodat je iedere maand je favo wijn thuis ontvangt.

Maar goed. Hoe weet je dan naar welke wijn je voorkeur uitgaat? Daar bedacht Vinobox de klein-maar-wijnbox voor. Een tasting kit waarmee je thuis, onder virtuele begeleiding van een sommelier, een wijnproeverij kunt houden. Je ontvangt vier kleine flesjes wijn die erg uiteenlopend zijn: precies groot genoeg om te proeven en beoordelen. Vervolgens stuur je de antwoorden op en stelt Vinobox op basis daarvan jouw Vinoprint op, zo wordt de volgende wijnbox meteen afgestemd op wat jij lekker vindt. En daar worden we héél blij van.

Wil jij de Klein-maar-wijnbox ontvangen? Je krijgt ‘m nu gratis bij een membership op Vinobox via deze link.

Hapje eten in Utrecht

Nu de terrassen en winkels weer geopend zijn, is een bezoekje aan een andere stad eindelijk weer een beetje als vanouds. Heb je zin om een dagje rond te struinen in Utrecht? Sla dan een bezoekje aan deze award winning burgertent niet over. Bij boetiek burgerrestaurant Ter Marsch & Co eet je de best bekroonde friet en burgers van heel Nederland. En dat ook nog eens met een Instagram-waardig restaurant en terras (denk felblauwe luifel, rode tafeltjes en retro klapstoeltjes).

Oui oui, dit restaurant geeft ons stiekem Emily in Paris-vibes en daar kunnen wij wel aan wennen. Je vindt Ter Marsch & Co aan de Voor Clarenburg 2 in Utrecht (zeven dagen per week geopend).

Gezonde pizza

Heb jij in het weekend ontzettende cravings naar een vette pizza, maar heb je ook die summer body in je achterhoofd? Dan hebben wij de ultieme oplossing. Deliveroo heeft namelijk in samenwerking met SUGO een pizza gelanceerd met de helft minder calorieën dan de gemiddelde pizza margherita. De pizza bevat namelijk minder calorieën en koolhydraten, veel eiwitten en amper vet. In totaal bevat-ie slechts 450 calorieën.

Natuurlijk is er niets mis met een good old vette pizza, maar mocht je even op je eten willen letten, dan is dit een dikke tip. Dus, trommel je vrienden op en bestel de limited edition pizza 'The Skinny Sugo' bij alle SUGO-locaties via Deliveroo. Dit is mogelijk in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den-Haag en Rotterdam.

Hamburgerdag

In het weekend pakken we graag uit met een lekkere maaltijd. En op 28 mei heb je daar ook nog eens een héél goed excuus voor. Op World Hamburger Day vieren we namelijk – je raadt het niet – de hamburger! Volgens Thuisbezorgd werden er in het afgelopen jaar 77 procent meer hamburgers besteld dan in de jaren daarvoor. Hierbij ging de voorkeur uit naar een cheeseburger, kipburger, Big Mac én een vegan burger.

Wil jij deze dag nu ook vieren met een goede burger? Trommel je vrienden op en bestel een burger bij één van onze favo burgertentjes: Björnburgers (Amsterdam), Burger Club (Amsterdam), Meneer Smakers (Utrecht), Hamburg (Rotterdam), Smokey Goodness (Den Haag), Wayback Burgers (Tilburg).

Beeld: Ter Marsch & Co

Laatste nieuws