doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Kappers dicht? Met deze tips kom je met glanzende lokken de lockdown door

No worries, wij helpen je een handje.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792d821dd4a img{#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792d821dd4a img{#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792d821dd4a img{#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61792d821dd4a img{#fig-61792d821dd4a img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}kappers glanzende lokken

Ben je onlangs nog naar de kapper geweest? Dan heb je geluk. Sinds de aankondiging van de harde lockdown moeten kappers in ieder geval tot 19 januari hun deuren gesloten houden. Wat betreft je kapsel is er gelukkig geen man (of vrouw) overboord. Er zijn namelijk genoeg tips en tricks die ervoor zorgen dat je met een glanzende coupe voor de dag komt. Wij delen een aantal handige tips voor de juiste haarverzorging tijdens de lockdown. En guess what: misschien is dit juist wel hét moment om de verzorging van je haar eens goed aan te pakken.

Geef je haar rust: vermijd stijl- en krultangen

De komende weken brengen we veel tijd door in ons eigen huis. Niet-essentiële winkels zijn dicht, evenals de horeca, pretparken, zwembaden, sauna’s, bioscopen en meer. De kans is dus klein dat je agenda roodgloeiend staat. Oftewel: het perfecte moment om je beautyroutine eens flink onder de loep te nemen. Je hebt immers nu toch wat tijd over. Zo leer je de kneepjes van het vak kennen en weet je na de lockdown precies hoe je je haar moet verzorgen.

De eerste stap is dan ook: vermijd krul- en stijltangen en bekijk eens wat dat doet voor je haar. Wanneer je regelmatig je haren stijlt of krult met behulp van een apparaat dat verhit moet worden, krijgt je haar iedere keer een klap. Je haar breekt af, ziet er dof uit en voelt totaal niet gezond aan. Maak een paar dagen – of nog beter: een aantal weken – geen gebruik van dit soort apparaten en je zult zien dat je haar een stuk gezonder oogt.

Schaf goede haarproducten aan en investeer in conditioner

Let daarnaast ook goed op de producten die je in je haren smeert. Een groot deel van de haarproducten zit vol met chemische ingrediënten die schadelijk zijn voor je lokken. Je kunt beter één keer iets meer geld uitgeven voor een product dat daadwerkelijk goed is, dan steeds enkele euro’s uitgeven aan producten die je haar kapot maken. Daarom is onze tip: investeer in A-merken en doe onderzoek naar welke shampoo of conditioner echt bij je haar past.

Neem bijvoorbeeld producten van het kwalitatieve merk Kérastase; een luxueus beautymerk met een uitgebreid assortiment voor verschillende huid- en haartypes. Dit merk biedt bewezen behandelingen aan voor kort haar, lang haar, middellang haar, droog haar, verzwakt haar en gekleurd haar. Met alleen de Kérastase shampoo heb je al een goede basis. Vergeet echter niet om ook in een goede conditioner te investeren. Het is uiteindelijk juist de conditioner die ervoor zorgt dat je haar niet afbreekt en broos wordt. Ook een haarmasker na het wassen kan helpen om je haar sterker te maken.

Was je haar minder vaak

Merk je dat je haar snel vet wordt? Grote kans dat je je haar om deze reden enorm vaak wast. Veel vrouwen staan iedere dag onder de douche om hun lokken te wassen. Hoe lekker dat ook lijkt, het is zeker niet aan te raden om dit iedere dag te doen. De haarstructuur beschadigt door de sulfaten die in je shampoo zitten. Daar kan je haar vet, dof of juist droog van worden en uiteindelijk zelfs afbreken. Het zal even wennen zijn om niet direct je haar te wassen wanneer het er vet uitziet, maar probeer dit even vol te houden. Je lokken zullen zullen in het begin vet of dof worden, aangezien je ze plotseling minder bent gaan wassen. Geloof ons: hier komt gauw verandering in, je haar zal uiteindelijk minder snel vettig worden.

Geef het even tijd om je haren te laten herstellen. Enne, hoe kan dat beter dan in een tijd waarin we toch zoveel mogelijk thuis moeten blijven? Je hebt immers toch geen feestjes, etentjes of dates waar je haar er fantastisch voor moet uitzien. Merk je dat je haar een of twee dagen na het wassen toch een beetje vettig wordt? Gebruik dan een goede droogshampoo om je kapsel weer wat luchtiger te maken. Extra tip: ga voor een droogshampoo met natuurlijke ingrediënten en zonder alcohol of parfum. Daar blijft je haar het mooist van.