Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Temptations Denise en Marco openhartig over omgaan met haatberichten

“Nu krijg ik berichten dat ik een powervrouw ben”, deelt Denise.

Denise en Marco

Temptations Karina vertelde onlangs al openhartig dat ze veel te maken heeft gehad met haatreacties. Helaas kunnen Denise en Marco daarover meepraten. Aan Grazia vertellen de lovebirds over de pittige berichten die ze voor de kiezen kregen én hoe ze hiermee omgaan.

Negatieve berichten

“In principe krijg ik best veel positieve berichten van mensen”, begint Marco. “Mensen schrijven weleens: ‘Je bent stom geweest, maar dat zie je zelf ook in. Ik hoop dat jullie gelukkig worden samen”, gaat de accountmanager verder.

Toch ontvangt Marco ook boodschappen die minder positief zijn gestemd. “Ik krijg ook berichten waarin mensen me uitschelden en vertellen dat Denise beter verdient. Maar dat doet me verder niks.” Zo laat Marco weten dat hij goed kan relativeren als hij een haatbericht ontvangt. “Zij kennen me niet, zij kennen Denise niet en ze kennen onze situatie niet. Dus wie zijn zij om zo heftig te oordelen? Ik kan die berichten makkelijk van me afzetten.”

Zwaar

Denise geeft echter toe dat zulke berichten haar niet in de koude kleren gingen zitten. “Ik kon het in het begin niet zo goed van me afzetten. Ik kon er gewoon minder goed tegen dan Marco; dat was in het begin best wel zwaar voor me. Mensen schreven weleens: wat praat je veel Engels. K***** dit, k***** dat” of zelfs k***** zwarte," haalt Denise zich voor de geest.

Gelukkig ontvangt Denise inmiddels meer positieve dan negatieve berichten. “Nu krijg ik veel leuke berichten. Mensen schrijven dat ik een powervrouw ben en dat ze trots op me zijn.” Hear, hear!

Blokkeren

Denise en Marco kozen er allebei bovendien voor om de reacties op hun Instagrampagina uit te schakelen – om zo negatieve reacties op hun feed te voorkomen. Toch weerhoudt dat sommige trolls niet om nog steeds Denise’s DM in te sliden en haar te beledigen. Gelukkig kan de presentatrice inmiddels beter omgaan met negatieve reacties.

“Ik krijg nog wel DM’s van mensen over waarom ik steeds Engels praat en dat ze zich daaraan ergeren. Maar als ik zulke berichten zie, blokkeer ik diegene en ga ik weer door. Nu kan ik er wat beter tegen. Gelukkig krijg ik vooral heel veel positieve berichten van mensen die blij zijn dat Marco en ik nog samenzijn en zeggen dat we een powerkoppel zijn.”

Misschien ook voor jou:
Zien: zó zagen Temptations Denise en Marco er een paar jaar geleden uit
Showbizz
  • Temptation Island: Love or Leave