Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gigi Hadid spreekt voor het eerst openhartig over haar thuisbevalling 

“Ik wist dat dit de ergste pijn in mijn leven zou zijn.” 

Gigi Hadid over bevalling 

Samen met vriend Zayn Malik verwelkomde Gigi Hadid eind september haar dochtertje Khai. Tot voor kort deelde het topmodel nog niet veel over haar bevalling, maar in een interview met de Amerikaanse Vogue spreekt ze er voor het eerst openhartig over.

Thuisbevalling

Hoewel Gigi haar bevalling aanvankelijk anders voor zich zag, kozen het Amerikaanse model en haar vriend Zayn er wegens de coronamaatregelen voor om thuis te bevallen. Aan Vogue US vertelde ze dat ze hiervoor kozen zodat haar moeder Yolanda Hadid en haar zus Bella ook bij de bevalling konden zijn.

Het ziekenhuisbed werd daarom verruild voor een opblaasbaar bad in de slaapkamer. Zayn, Yolanda, Bella en de vroedvrouw weken geen moment van haar zijde tijdens haar 14 uur durende bevalling. “Wanneer je iemand dat ziet doen, kijk je toch wel een beetje anders tegen diegene aan. Ik zag er waarschijnlijk gek uit”, lacht Gigi tijdens haar gesprek met de Amerikaanse Vogue. “I was an animal woman.”

Khai

“Ik wist dat dit de ergste pijn in mijn leven zou zijn”, herinnert Gigi zich van haar verwachtingen van de bevalling, “maar je moet je eraan overgeven. Ik dacht: ‘Het is niet anders'.” Het was uiteindelijk Zayn die hun dochter opving aan het einde van de bevalling.

“Ik had niet eens door dat ze eruit was”, weet Gigi nog. “Ik was zo moe en ik keek op en Zayn hield haar vast. Het was so cute.”

Zayn en Gigi kozen ervoor om hun dochter – wiens naam nog maar sinds een paar weken bekend is – zonder hulp van anderen groot te brengen. Het gezinnetje woont nu op een boerderij dat Zayn kocht, vlakbij grandmommy Yolanda.

Postpartum

Een bevalling eist z’n tol van je lichaam, zo weet ook het topmodel. Ze zet zichzelf absoluut niet onder druk om haar modellencarrière snel weer op te pakken, maar siert voor het interview wel de cover van het blad. “Ik weet dat ik niet meer zo dun was als eerder, maar ik denk ook realistisch. Ik dacht meteen: Yeah, ik doe een shoot voor de Vogue cover, maar ik ben duidelijk niet meer een size 0, maar voel op dit moment ook niet de behoefte om daarnaar terug te gaan.”

Misschien ook voor jou:
Finally: dít is de naam van Gigi Hadids dochtertje 
Showbizz
  • Vogue US, Instagram
  • BrunoPress, Instagram