Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nikkie de Jager openhartig over haar verleden: ‘Ik walgde van mijn lichaam’

In Layers of Me spreekt de beautyvlogger open over haar jeugd.

Nikkie de Jager openhartig over haar verleden: ‘Ik walgde van mijn lichaam’

Ze was nooit van plan om met de wereld te delen dat ze een transgender vrouw is. Toch maakte Nikkie de Jager dit een jaar geleden bekend en in de laatste aflevering van Layers of Me praat ze er nog één keer over.

Lichaam

Eigenlijk heeft Nikkie het hoofdstuk van haar coming out als transgender lady al lang afgesloten, zo vertelt ze in de vierde en laatste aflevering van haar internationale docuserie Layers of Me, gemaakt door vriendin en documentairemaker Linda Hakeboom.

Toch spreekt ze in de serie nog één keer over haar coming out, openhartiger dan ooit. “Je komt erachter dat je je lichaam haat. Je walgt van jezelf”, herinnert Nikkie zich over haar toenmalige lichaam.

Niet over praten

Nikkie doorliep een intensief traject en belandde in een nieuwe fase in haar leven, een fase waarin ze zich fijner voelde. Ze was dan ook niet van plan om nog veel aandacht te besteden aan haar verleden.

“Toen ik nieuwe vrienden begon te maken, dacht ik: ze kennen mij als Nikkie. Waarom zou ik het over jonge Nikkie hebben? Ik heb mij laten opereren, dus het hoofdstuk was afgesloten."

Toch brak vorig jaar het moment aan waarop de visagist toch over haar verleden sprak, al was het niet haar eigen keus. Nikkie nam het heft in eigen handen nadat ze werd gechanteerd met haar verleden. En ergens zorgde haar coming out ook voor een opgelucht gevoel. “Ik hoef niet meer achterom te kijken. Ik hoef niet meer op spannende mailtjes te wachten. Vrijheid is geen geheimen meer hebben.”

Misschien ook voor jou:
Nikkie de Jager met nieuwe coupe lijkt nét Rachel Hazes
Showbizz
  • Layers of Me
  • BrunoPress
  • YouTube