Lief! Kim Feenstra brengt een ode aan alle moeders

"2021, we got this!"

Lees ook

Kim Feenstra is sinds een paar maanden de trotse mommy van zoontje Brooklyn. Dat het een bijzondere tijd is om een kindje te krijgen, daar is het topmodel zich heel bewust van.

Berichtje voor alle moeders

Op Instagram deelt Kim daarom een liefdevol bericht. “Dit is een berichtje voor alle moeders die 2020 hebben overleefd. Die zwanger zijn geworden en kinderen hebben gekregen tijdens een wereldcrisis”, schrijft Kim bij een prachtige zwart-wit foto van de tijd dat ze nog zwanger was.

“De moeders die single zijn achtergebleven en er zowel emotioneel als financieel alleen voor kwamen te staan. De mama’s die geen kraambezoek konden ontvangen en de mama’s die homeschooling als een nieuwe uitdaging aannamen.”

Google is your best friend

Het topmodel denkt ook aan vrouwen die voor het eerst moeder werden, die dealden met onzekerheden en Google meer dan eens hebben moeten raadplegen.

“De moeders die afgezonderd waren van hun familie en vrienden. Die financiële stress hebben ervaren en te maken kregen met mentale en of fysieke problemen. De moeders die graag op een festival hadden willen staan in plaats van met een wijntje in de tuin. Die het soms even niet meer zagen zitten en hun eigen groot hebben gehouden. De moeders die geïsoleerd waren van hun eigen moeders of die hun moeders hebben verloren.” En tot slot denkt Kim aan alle moeders die nog geen moeder zijn, maar struggelen met een kinderwens.

2021, we got this

Kim wil het nieuwe jaar daarom beginnen met een krachtige, positieve boodschap.

“Tegen die moeders wil ik graag zeggen: you rock momma! Slechte dagen maken je nog geen slechte moeder. En geen fysiek kindje maakt je nog niet, geen echte moeder.” Ze benadrukt dat al deze moeders een ‘keihard jaar’ hebben overleefd en besluit: “2021: we got this!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress, Patrick van Emst

Laatste nieuws

Zie ook