Zó geeft je kleding geen pluisjes meer af

Je wollige wintertrui ziet er zo een stuk netter uit.

Het is het perfecte weer voor fijne, gebreide wollen truien en vesten. Er zit echter een groot nadeel aan deze winterse favoriet: die pluisjes! Gelukkig bestaan er verschillende manieren om het pluizen te voorkomen.

Verschillende stoffen

Je kent de frustratie vast wel. Kort nadat je die comfy trui uit de kast hebt getrokken, verschijnen er overal pluisjes. Niet alleen wollen kledingstukken nemen dit probleem met zich mee, ook andere stoffen zijn hier gevoelig voor. No worries, met deze tips van Women's Wear Daily kun je het voortaan voorkomen. De methoden zijn verschillend, want ze afhankelijk van het materiaal en dus de vezels waaruit je kledingstuk bestaat.

Wol, katoen of synthetisch?

Een kledingstuk dat bestaat uit vezels die afkomstig zijn van een dier, zoals wol (schaap), kasjmier (geit) en angora (konijn) behandel je als volgt. Vouw je het kledingstuk op, verpak hem in een hersluitbaar plastic zakje en leg hem 24 uur in de vriezer. Raar, maar waar: dit voorkomt dat je het kledingstuk pluisjes afgeeft. Let op! Dit is géén permanente oplossing, het is haast onmogelijk te voorkomen dat wol geen pluisjes meer afgeeft.

Geeft je katoenen of linnen kledingstuk af? Gooi 'm tien minuten in de droger voordat je hem aantrekt en je schijnt geen pluisje meer te zien. Stoffen van plantaardige oorsprong zijn namelijk bestand tegen hogere temperaturen. Easy as 1,2,3!

Heb je een trui die bestaat uit synthetische vezels (acryl, polyester of nylon) en hij geeft af? Dan mag hij eigenlijk regelrecht terug naar de winkel. Het is bijna onmogelijk dat een kledingstuk dat bestaat uit 100 procent synthetische vezels, pluisjes zou mogen afgeven. Check dus zeker het materialenlabel!

Niet gebaat bij deze tips? Dan kan het de moeite waard zijn om een ontpluizer (ontpiller) aan te schaffen. Zéker als je een huisdier hebt dat ook nog eens graag haren achterlaat op kleding.

Bron: Women’s Wear Daily | Beeld: Pexels

Laatste nieuws