Geen paniek: zó krijg je die vlek uit je fluwelen tas

Easy does it!

Lees ook

Dit modeseizoen zijn fluwelen handtassen een echte musthave. Wie de trotse eigenaar is van deze eyecatcher weet vast maar al te goed dat dit item je outfit meteen een classy look geeft. Hoewel, als er een grote vlek op je fluwelen item zit, is de elegantie van de tas al snel verdwenen. Gelukkig kun je met dit trucje die vlek makkelijk uit je tas krijgen.

Better safe than sorry

First things first: als je net een fluwelen tas in de wacht hebt gesleept, is het belangrijk om te weten dat je dit item goed moet onderhouden. Zo bestaat er een heuse fluweelborstel, om de stof van je tas mooi te houden. Borstel de stof van je tas dan ook regelmatig. Daarnaast is het aan te raden om je tas in te spuiten met een speciale vlekkenspray, zodat er een beschermlaagje op zit.

Is er dan toch een vlek op je tas gekomen? Dan kun je die op de onderstaande manier schoonmaken.

Handel meteen

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, hoeven we je niet meer te vertellen. Mors je per ongeluk iets op je tas? Voorkom dan dat het vuil zich aan de tas hecht door meteen te handelen.

Pak eerst – jawel – een absorberend doekje en dep hiermee de vlek voorzichtig droog. Zit er een milde vlek in je tas? Dan kun je daarna een doekje nat maken met lauwwarm water en hiermee de vlek aanpakken.

Spot je helaas een hardnekkige vlek op je tas? Die kun je dan weer het beste behandelen met een sopje dat je hebt gemaakt van lauwwarm water en mild afwasmiddel. Doe een schoon doekje in het sopje en dep hiermee op de vlek. Als je de vlek niet uit de tas krijgt met een doekje, kun je ook altijd een zachte tandenborstel gebruiken, maar wees voorzichtig! Voor je het weet beschadig je namelijk de stof.

Drogen maar!

Zodra je de vlek uit je tas hebt gehaald, is het belangrijk om het item goed te laten drogen. Als de tas helemaal droog is, pak je die fluweelborstel er weer bij en borstel je alle haartjes van je tas weer dezelfde richting in en tada: je tas is weer zo goed als nieuw!

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook