Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Channah en Quentin geven uitleg over heftige bevalling: 'Het gebeurde gewoon'

De twee vertellen openhartig over de bliksembevalling van Channah.

Channah Quentin

Quentin en Channah werden onlangs de kersverse ouders van baby Rumi Rainbow Chiara Faith. De bevalling van Channah was zeker not your average bevalling, en werd door Quentin volledig vastgelegd op camera. Aangezien de twee flink wat vragen krijgen, leggen ze in hun nieuwste podcast het een en ander uit.

Bliksembevalling

Hoewel een thuisbevalling niet op de planning stond, verliep dit anders dan verwacht. In een aflevering van Familie Koerten zagen we hoe deze bevalling van begin tot eind verliep. We zagen Quentin bellen met de verloskundige terwijl Channah op het moment stond om thuis te bevallen. Het stel was alleen met Tiger thuis, waardoor Quentin Channah moest helpen én op hun zoontje moet letten.

In de video zien we de paniek in huize Koerten. “Rustig blijven”, hoor je de verloskundige aan de telefoon zeggen. Even later bevalt Channah razendsnel – en staand – van haar dochter. “Ze is er!”, schreeuwt Quentin.

Podcast

Channah en Quentin kletsen regelmatig wat af in hun eigen podcast. Ditmaal kwam de bliksembevalling van Channah aan bod. De twee leggen uit hoe deze bevalling precies is gegaan. Zo vertellen ze dat ze naar het ziekenhuis moesten, omdat Channah haar vliezen waren gebroken.

"Toen zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Ik dacht: nu gaat het gebeuren", begint Quentin. "Maar drie uur later mochten we weer naar huis." Channah werd geadviseerd om thuis nog even te gaan slapen, aangezien de bevalling volgens de artsen in het ziekenhuis nog even op zich liet wachten.

Bevallen

Toen kreeg Channah sneller dan verwacht weeën, dus belde Quentin als een razende naar de verloskundige. "Ik wilde even horen wat de verloskundige zei aan de telefoon, dus ik liep naar de woonkamer. Toen dacht ik ineens: 'Ik moet m'n kleding uittrekken'", vertelt Channah. "En toen voelde ik de hele bolling van het hoofdje al", gaat ze verder.

"Ik wilde dat je op de bank ging liggen", vertelt Quentin. "Ja, dat zei je ook tien keer", vult Channah aan. Quentin legt uit dat hij bang was dat de baby op de grond zou vallen. Al gauw geeft Channah aan dat dit al niet meer kon. Er spookte naar eigen zeggen maar één ding door haar hoofd, namelijk: "Ik moet haar vangen."

"Holy sh*t, ik moest haar gewoon vangen. Bizar", legt Quentin uit. De twee vertellen lachend over de gekke situatie, maar zijn ontzettend trots op het feit dat alles goed is gegaan. En wij snappen wel waarom!

Misschien ook voor jou:
Black Friday superaanbieding: 10x Grazia voor maar €20
Showbizz
  • BrunoPress
  • YouTube (Qim Sbb)