Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chrissy Teigen openhartig over drama met doodgeboren kindje: ‘Ik heb eindeloos zijn handjes gekust’

Het model bedankt in een emotioneel bericht haar volgers voor alle steun.

Chrissy John

Het is een erg zware tijd voor Chrissy Teigen en hubby John Legend. Het model deelde begin deze maand dat zij hun derde kindje waren verloren na complicaties. Daarna bleef het een tijdje stil. Nu deelt Chrissy een openhartig en emotioneel bericht op haar Instagram.

Emotioneel bericht

"Ik had geen idee wanneer ik er klaar voor zou zijn om dit te schrijven", begint Chrissy haar emotionele bericht. Ze vertelt over de aanloop naar de veel te vroege bevalling, toen ze slechts twintig weken zwanger was van haar zoontje Jack.

Een maand lang heeft ze bedrust gehouden. Ze deed er alles aan om haar kindje naar de 28 weken te krijgen, een 'safe zone'. Helaas hielp die maand rust niet goed genoeg en werd ze opgenomen in het ziekenhuis.

Gedag zeggen

"Na een paar nachten in het ziekenhuis, vertelde de dokter wat ik al dacht – het was tijd om gedag te zeggen. Hij zou het niet overleven”, gaat Chrissy verder. “Mijn moeder, John en ik hielden hem na zijn geboorte vast en namen persoonlijk afscheid van hem."

"Ik heb de verpleegsters gevraagd of ik zijn handjes en voetjes mocht zien, waarna ik ze eindeloos heb gekust. Ik weet niet hoe lang ik ermee doorging. Het kunnen tien minuten, maar ook een uur zijn.”

Foto's

Voorafgaand en na de bevalling vroeg Chrissy haar moeder en hubby om foto's te nemen. "Het maakte me niet uit hoe oncomfortabel dit voelde. Ik zag dat John het haatte. Hij snapte het niet goed", schrijft het model. "Ik wist dat ik dit moment vast wilde leggen, om het voor altijd bij me te hebben. Net als dat ik het moment vast wil houden van ons zoenend aan het eind van het altaar en van onze tranen van geluk na de geboorte van Luna en Miles. Ik wist dat ik dit verhaal moest delen."

Aan mensen die niet begrijpen dat ze die foto's heeft gemaakt en gedeeld, heeft Chrissy geen boodschap. "Ik kan niet uitleggen hoe weinig het me doet dat je de foto's haat. Hoe jij dat niet had gedaan in mijn situatie", schrijft ze. "Ik heb dit moment doorgemaakt. Ik heb ervoor gekozen om het vast te leggen. Deze foto's zijn voor mensen die hetzelfde hebben doorstaan of benieuwd zijn hoe zoiets is."

Openbaar rouwen

Toch voelde het ergens ook verkeerd om die foto's op social media te delen, vertelt het model. "Het voelde slecht dat ons rouwen openbaar was. Dat kwam omdat ik de blijdschap ook zo openbaar maakte. Ik wilde heel graag ons blije nieuws delen met de wereld", aldus Chrissy. "Maar het is lastig om terug te zien."

Ook voelt ze zich rot dat ze haar volgers een slecht gevoel heeft bezorgd. "Ik was er zo van overtuigd dat alles goed zou komen. Ik voel me rot dat ik jullie rot heb laten voelen. Dat zal altijd zo blijven."

Steun

Chrissy sluit haar emotionele bericht af met het bedanken van iedereen die er voor haar is geweest en die haar de ruimte heeft gegeven om te rouwen. "Ik wist dat ik iets moest schrijven, voordat ik weer verder ging met mijn leven", schrijft ze. "Ik wil iedereen bedanken die aan ons heeft gedacht en ons lieve berichten heeft gestuurd. We hebben zoveel geluk met jullie in ons leven."

Lees het hele bericht hieronder.

Misschien ook voor jou:
Rens Kroes over miskraam: ‘Het voelde al een tijdje niet goed’
Showbizz
  • Brunopress, Instagram