Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Déze aangescherpte coronamaatregelen kunnen we morgen verwachten 

'Meer thuisblijven, minder uitstapjes', is de voorspelling.

Persconferentie

Morgenavond is het weer zover: Mark Rutte en Hugo de Jonge geven een persconferentie. Er worden nieuwe, strengere coronamaatregelen verwacht. Wij zetten de mogelijke aanscherpingen op een rijtje.

Stijging besmettingen

Twee weken geleden nam het kabinet opnieuw maatregelen om het aantal besmettingen in te dammen. Toch zagen we de cijfers de laatste weken juist vooral oplopen. Met als gevolg dat we dinsdagavond weer een persconferentie van premier Rutte en 'coronaminister' De Jonge kunnen verwachten. Daarbij zullen de twee nieuwe maatregelen bekendmaken.

Minder uitstapjes

Volgens politiek verslaggever Xander van der Wulp gaat het waarschijnlijk om maatregelen waardoor mensen hun contacten moeten inperken. “Meer thuisblijven, minder uitstapjes, eigenlijk niet meer voor de lol op pad”, zo licht hij toe aan NOS.

Welke aanscherpingen we precies kunnen verwachten? Dat is niet bekend, maar Van der Wulp heeft wel een vermoeden: “Je kunt denken aan het eerder sluiten van cafés en winkels, of nog nadrukkelijker van mensen eisen dat ze thuiswerken en het bezoek thuis beperken tot enkele mensen. Ook kunnen de groepsgroottes nog verder naar beneden.”

Lockdown voorkomen

Een ‘intelligente lockdown’ zoals in maart en april zou het kabinet vooralsnog willen voorkomen. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, sprak zich daar dit weekend wel anders over uit in het AD.

“Ik ben er een groot voorstander van dat we zo snel mogelijk in een lockdown gaan. En dan geen intelligente lockdown of iets dergelijks, maar een volledige. Anders verandert er niets. Hopelijk kunnen we er dan snel weer uit.”

Misschien ook voor jou:
Waar iedereen het na de corona-persconferentie van gisteren over heeft
Showbizz
  • Tips en Weetjes
  • Videostill