Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít zijn de best betaalde actrices ter wereld

Ka-ching! Zóveel verdienen deze vrouwelijke celebs met hun acteerwerk.

Best betaalde actrices

Scarlett Johansson wist vorig jaar de titel van best betaalde actrice ter wereld in de wacht te slepen. Dit jaar gaat Sofia Vergara er echter met deze eer vandoor. De actrice kreeg dit jaar maar liefst 43 miljoen euro op haar rekening gestort. Say what!

Best betaalde actrice

Sofia neemt de rol van Gloria voor haar rekening in Modern Family. De actrice dankt haar riante salaris grotendeels aan haar rol in de hitserie. Volgens zakenblad Forbes verdient Sofia per aflevering namelijk 500.000 dollar.

De actrice is daarnaast ook nog eens jurylid in het nieuwe seizoen van America’s Got Talent, waarvoor ze per seizoen zo’n tien miljoen dollar vangt. Ook lanceerde ze een jeanscollectie bij Walmart én een licentieovereenkomst van meubelen bij Rooms To Go. Dankzij al deze klussen zit de actrice er dit jaar zeker warmpjes bij.

Corona

Forbes maakt elk jaar de beste betaalde acteurs en actrices bekend. Door de komst van het coronavirus lijken tv-sterren dit jaar meer te verdienen dan filmsterren. Grote filmprojecten moesten hun productie door de komst van COVID-19 dit jaar namelijk uitstellen, waardoor ze behoorlijk wat inkomsten misliepen. Het is dan ook niet gek dat actrices, die hun loon voornamelijk uit bioscoopfilms halen, zijn gezakt in de lijst van best betaalde actrices.

Televisie en streamingplatformen kregen door de lockdown juist meer kijkers. Hierdoor staan er meer televisieactrices in de lijst met best betaalde actrices dan andere jaren. Vorig jaar verdiende Scarlett Johansson nog 56 miljoen dollar, dit jaar verdiende ze zo’n 40 miljoen dollar minder.

Top 10

Deze actrices mogen zichzelf dit jaar de best betaalde actrices ter wereld noemen:

10. Viola Davis: 15,5 miljoen dollar
9. Elisabeth Moss: 16 miljoen dollar
8. Ellen Pompeo: 19 miljoen dollar
7. Nicole Kidman: 22 miljoen dollar
6. Emily Blunt: 22,5 miljoen dollar
5. Meryl Streep: 24 miljoen dollar
4. Melissa McCarthy: 25 miljoen dollar
3. Gal Gadot: 31,5 miljoen dollar
2. Angelina Jolie: 35,5 miljoen dollar
1. Sofia Vergara: 43 miljoen dollar

Verschil

Hoewel Sofia met een salaris van 43 miljoen dollar niks te klagen heeft, verdient ze ongeveer de helft minder dan de best betaalde acteur ter wereld. Zo mag Dwayne ‘The Rock’ Johnson zich dit jaar de best betaalde acteur noemen en verdiende hij zo’n 87,5 miljoen dollar!

Misschien ook voor jou:
Zien: dít zijn de meest gelikete Instagramfoto’s van de afgelopen tien jaar
Showbizz
  • Forbes, HLN
  • BrunoPress, BSR