Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Barry Atsma: 'Ik werd aangehouden door politieagenten'

De acteur klapt uit de school over het crimineelste wat hij ooit heeft gedaan.

Barry Atsma

Barry Atsma is terug als Hugo in de hitserie KLEM. De acteur vertolkt de rol van de onhandige Hugo die maar niet loskomt van het criminele circuit. Of Barry enigszins op zijn personage lijkt? Niet echt. Grazia vroeg de acteur naar het crimineelste wat hij ooit heeft gedaan. Enne, er zit een hilarisch verhaal achter!

Aangehouden

In seizoen drie van KLEM zit Hugo behoorlijk in de problemen. Gelukkig is Barry zelf nooit in het criminele circuit terechtgekomen, maar de acteur biecht op dat hij ooit wat heeft uitgespookt waardoor hij door agenten werd aangehouden...

"Ik heb ooit, in mijn studententijd, dronken een stopbord uit de stoep getrokken en daar ben ik mee door Delft gaan lopen", deelt Barry. Echt succesvol in zijn actie was hij niet. Zo betrapten agenten hem op heterdaad. "Ik werd aangehouden door politieagenten, die vroegen: 'Wat ben je precies aan het doen?' Ik had niet eens meer door dat ik dat stopbord vast had, we waren zo jolig bezig en hadden een hoop bier op."

"Uiteindelijk heb ik het terug moeten brengen, dan zouden ze niets doen. Dus toen heb ik het weer heel Delft door gesleept, terwijl ze stapvoets met me meereden, heel geestig."

Grenzen overgaan

Barry vervolgt dat hij eigenlijk heel braaf is, maar geeft toe dat hij wel begrijpt dat ouders grenzen over gaan om hun kinderen te beschermen.

"Er was ooit een akkefietje op school waarbij een van mijn dochters heel erg gepest werd. Op een dag gebeurde er iets raars in de klas, er vielen klappen, er was iemand op de grond gegooid en mijn dochter zat middenin dat verhaal. Toen ben ik ook behoorlijk tekeergegaan. Vol adrenaline ging ik op school het gesprek in van: wat is hier aan de hand? Je bent op zo'n moment zo beschermend dat je jezelf niet rustig kunt houden."

Benieuwd naar het hele interview met Barry Atsma? Je leest het in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel!

Misschien ook voor jou:
Exclusief! Elise Schaap over het crimineelste wat ze ooit heeft gedaan
Showbizz
  • Grazia (Jill Waas)
  • BrunoPress