Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Politie doet opmerkelijke vondst in zaak rondom Maddie McCann

De politie lijkt dichterbij het achterhalen van de waarheid dan ooit.

Maddie

Het heeft dertien jaar geduurd, maar er lijkt nu dan eindelijk een doorbraak te zijn in de zaak van de verdwenen Madeleine 'Maddie' McCann. De politie is een zoektocht gestart naar het lichaam van het meisje en lijkt dichterbij het achterhalen van de waarheid dan ooit.

Zoektocht

Waar de politie eerst nog in waterputten in Portugal zocht naar het lichaam van Maddie, wordt er nu druk in een volkstuintje in de Duitse stad Hannover gezocht naar eventuele aanwijzingen. Tijdens opgravingen in de volkstuin zou de politie gestuit zijn op een verborgen kelderruimte.

Opmerkelijk is dat hoofdverdachte Christian B. in zijn camper in Hannover gewoond heeft en in 2007 huurder geweest zou zijn van het volkstuintje.

Zaak

De politie is gisteravond na de vondst van de kelder gestopt met de zoektocht in de volkstuin en wil niets kwijt over de reden van de opgravingen of over de resultaten ervan.

De 43-jarige Christian B. is op dit moment hoofdverdachte in de zaak rondom de verdwijning van de peuter. De Duitser zit vast vanwege meerdere misdrijven of verdenkingen van misdrijven in Kiel. Hij woonde langere tijd in Portugal, waar Maddie in 2007 verbleef en vermist raakte.

Vermissing

Maddie verdween op 3 mei 2007. Zij was toen met haar ouders in een appartementencomplex in het Portugese Praia Da Luz. Op het moment van de verdwijning was Maddie alleen met haar broertje en zusje in het appartement. Hun ouders Gerry en Kate McCann zaten iets verderop in een restaurant te eten met vrienden.

Misschien ook voor jou:
Nieuwe documentaire over de verdwijning van Madeleine 'Maddie' McCann
Showbizz
  • Shownieuws
  • BSR