Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sanne Vogel openhartig over doodgeboren kindje

Sanne heeft professionele hulp gezocht voor haar angst.

Sanne Vogel

Sanne Vogel is sinds vorig jaar de trotse moeder van tweeling Bella en Loewy. Ondanks dit prachtige geschenk, ging het leven van Sanne niet altijd over rozen. De actrice beviel in 2019 namelijk van een doodgeboren kindje. In een interview met JAN laat ze weten hoe ze die periode heeft ervaren.

Bang

Sanne laat weten dat de periode tussen het doodgeboren kindje en haar nieuwe zwangerschap de moeilijkste uit haar leven was. Ze was bang dat ze nooit meer zwanger zou raken. Toch gebeurde het en raakte ze zwanger van een tweeling. Sanne en haar grote liefde Melchior konden hun geluk niet op.

De zwangerschap is voor Sanne geen makkelijke periode geweest. "Deze zwangerschap was ronduit afgrijselijk, haha. Ik ben heel blij met het eindresultaat, maar het was echt zo ongelooflijk zwaar. Ik heb twee maanden kotsend in bed gelegen. Er werden twee placenta’s aangelegd, dus dan krijg je er een dubbel oestrogeengehalte bij, dus dubbele hormonen", vertelt ze.

Emotioneel

De actrice heeft tijdens haar zwangerschap bijna al haar werk moeten stilleggen. Daar komt nog bij: ze heeft de laatste twee maanden voornamelijk in een rolstoel doorgebracht. "Ik kon gewoon niet meer lopen. Mijn buik was zo groot. Op het laatst kon ik alleen nog maar liggen", legt ze uit.

De actrice was erg moe en had veel pijn door haar grote buik. "Dat vond ik echt zwaar. Daarbij is de kans dat er bij een tweelingzwangerschap iets misgaat veel groter dan bij een eenling, dus ik zat elke week in het ziekenhuis voor controle. Dat maakte het ook extra eng."

Toen Sanne 32 weken zwanger was, hadden ze dat dan ook feestelijk gevierd. "Vanaf dat moment zijn kindjes levensvatbaar buiten de buik. Het was voor ons een grote mijlpaal", vertelt ze. Ondanks de mijlpaal was de angst dat het weer mis zou gaan zo groot, dat zij en haar verloofde professionele hulp zochten.

"Doordat het de vorige keer was misgegaan, waren we doodsbang dat het nooit meer zou lukken. Het heeft zo’n gigantische impact op je leven als je bevalt van een dood kindje", aldus Sanne.

Misschien ook voor jou:
Sanne Vogel klaar met opmerkingen over haar buik
Showbizz
  • Story
  • BSR