Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dinand Woesthoff is heel boos

Dinand Woesthoff, zanger van Kane, haalt maandag uit naar Party. Het weekblad plaatste deze week een gephotoshopt beeld...

Dinand Woesthoff is heel boos

Dinand Woesthoff, zanger van Kane, haalt maandag uit naar Party. Het weekblad plaatste deze week een gephotoshopt beeld van Sylvie van der Vaart zonder haar op de cover.  De voetbalvrouw kampt met borstkanker. Dinand verloor in 2004 zijn toenmalige vrouw Guusje Nederhorst aan kanker.

Hij haalt uit naar het weekblad in een column op de hyves-pagina van Kane. De Haagse rockband viert dit jaar zijn tienjarig bestaan, onder meer met een ‘tijdreis’. De columns van voorman Dinand zijn onderdeel van die reis.

Over 2003 en 2004 schrijft Dinand dat het ‘de donkerste jaren uit het leven tot nu toe’ waren. “Guusjes overlijden in begin 2004 was een absoluut dieptepunt in vele opzichten”, schrijft de zanger. Hij zegt dat hij het moeilijk vond ‘zoveel donkers en droevigs’ te delen met alle media en zestien miljoen Nederlanders. “Guus overleed zogenaamd ‘plotseling’. De waarheid is dat Guus geen zin had te worden ‘afgeschreven’.”

De voorpagina van Party is bij Dinand duidelijk verkeerd gevallen. “Deze week pronkt de cover van Party met een bewerkte foto van Sylvie van der Vaart. Levend, dat nog wel. En kaal ook. Met waarschijnlijk erachter een juichende hoofdredacteur, champagne en de hoop op meer geld, meer roem en meer drama”, schrijft de zanger.

“Misschien kun je volgende week Sylvie bewerken, zodat ze alvast in een kist ligt Party? En laat het kistje dan open. Kunnen jullie de week erop het nog fijn even dicht doen.”

Verderop in zijn bericht steekt Dinand de Van der Vaartjes een hart onder de riem. “Ik wens jullie alle goeds familie Van der Vaart. En een heel lang gelukkig leven. Don’t let the bastards grind you down!”