Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Backstage beauty @ AFW 2013

Op de derde dag van Amsterdam Fashion Week mocht Grazia backstage bij de show van Edwin Oudshoorn. Wat we daar zagen: he...

Backstage beauty @ AFW 2013

Op de derde dag van Amsterdam Fashion Week mocht Grazia backstage bij de show van Edwin Oudshoorn. Wat we daar zagen: heel veel bussen haarlak, steiltangen, poederdozen, oogschaduws en haarborstels, maar ook tientallen kappers en make-upartisten om de modellen klaar te maken voor de show.

Sprookjesachtige kapsels

Inspiratiebron voor de kapsels was een traditionele oosterse haardracht. “Edwin Oudshoorn kwam met een foto aanzetten uit begin vorige eeuw, waarop een Japanse vrouw staat afgebeeld met een prach­tige uitgezakte coupe. Dat was het vertrekpunt voor deze look”, vertelde chef de cabine Tommy van L’Oréal Professional na afloop van de show.

Hij gebruikte een ouderwetse looptool om het haar mee op te steken en met elastiek zette hij het op ver­schillende plaatsen vast. Het resultaat was organisch: de kapsels hadden een natuurlijke flow, alsof de modellen er languit mee in het gras hadden gelegen. Sommigen droegen er een klein plat hoedje bij, schuin op het hoofd en versierd met stoffen bloemen.

Make-up: focus op de ogen

De make-uplooks waren romantisch naturel met focus op de ogen. Hiervoor werden prachtige, pastelkleurige kleuren gebruikt, waardoor een dromerige look werd gecreëerd. Hier en daar werden wenkbrauwen zwaar aangezet, een trend die we ook op de internationale catwalks zagen. (RK)

Bekijk snel de backstage beelden! 

Credit foto’s: Laurent Claassen- Eyes for Mood photography. Mede mogelijk gemaakt door Samsung NX1000.